• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله شیل
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله شیل
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر اسانس گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) به صورت مکمل خوراکی بر شاخص‌های ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    دهقان, فاطمهوزیرزاده, آریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    783.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در سال‌های اخیر استفاده از محرک‌های ایمنی برای پیشگیری از بیماری‌ها به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها در آبزی‌پروری، رایج شده است. در این مطالعه اثر اسانس گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) بر رشد و پاسخ‌های ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. اسانس این گیاه با غلظت‌های مختلف (001/0، 01/0 و 1/0 درصد) با روغن آفتاب‌گردان ترکیب و به جیره غذایی اضافه گردید و ماهی‌ها به مدت 40 روز با این جیره‌ها غذادهی شدند. تعداد گلبول‌های سفید، میزان فعالیت لیزوزیم و باکتری‌کشی سرم و میزان فعالیت انفجار تنفسی هر 10 روز اندازه‌گیری شد. میانگین گلبول‌های سفید تیمارهای 01/0 و 1/0 از لحاظ آماری بیش از تیمارهای 001/0 و شاهد بود. میانگین فعالیت باکتری‌کشی سرم تیمارهای مختلف تفاوت معنا­دار نداشت (P˃0.05) اما تیمار چهارم در روز 10 و تیمار شاهد در روز 30 بیش‌ترین فعالیت باکتری‌کشی را نشان دادند. میزان فعالیت باکتری‌کشی سرم در تیمارهای شاهد و چهارم روز 20 نسبت به روزهای 10 و 30 کاهش چشم‌گیر نشان داد. بالاترین میانگین فعالیت انفجار تنفسی در تیمار 01/0 و کم‌ترین میزان آن در تیمار 001/0 مشاهده شد.
    کلید واژگان
    اسانس مشگک
    پاسخ ایمنی
    قزل‌آلای رنگین‌کمان
    محرک ایمنی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز
    دانشیار، گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز

    شاپا
    2588-5626
    2538-4147
    URI
    http://shilsj.ut.ac.ir/article_64727.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/44140

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب