• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیک
    • دوره 20, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیک
    • دوره 20, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    پورآقاعلی, سمیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    974.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کوکسیدیوز یک بیماری روده‌­ای گسترده و پرهزینه در مرغ است و به وسیله انگل‌­های تک یاخته­‌ای از جنس آیمریا ایجاد می­‌شود. کوکسیدیوز باعث اختلال در ریخت شناختی و عملکرد اپیتلیوم روده شده و بر هضم مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجه‌­های گوشتی تأثیر منفی می­‌گذارد. داروهای آنتی­‌کوکسیدیال به طور سنتی برای مدیریت کوکسیدیوز استفاده می‌­شوند؛ امّا این ترکیبات به طور کامل عفونت­‌های آیمریا را از بین نمی­‌برند. علاوه بر این، قوانین منع استفاده و نگرانی مصرف کنندگان در مورد قرار گرفتن روزمره ترکیبات آنتی­‌کوکسیدیوز در خوراک دام باعث کاهش استفاده از این ترکیبات شده است. همین امر باعث تأکید بیشتر بر یافتن راهکار تغذیه‌­ای برای به حداقل رساندن مضرّات عفونت آیمریا بر عملکرد رشد جوجه­‌های گوشتی شده است. استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید گونه­‌های فعال اکسیژن در شرایط نامساعد محیطی و بیماری­‌ها، از عوامل مهم در کاهش بازدهی و سطح سلامت طیور پرورشی به­ خصوص در شرایط پرورش متراکم هستند. عفونت‌­های کوکسیدیالی، باعث کاهش سطح دفاع آنتی­‌اکسیدانی مبتلایان شده و آسیب‌های اکسیداتیو به­ عنوان عامل اصلی در بروز ضایعات ناشی از بیماری مطرح هستند. از این رو تقویت سیستم آنتی‌اکسیدانی جوجه­‌ها و پرهیز از ترکیبات اکسیداتیو، به عنوان راهکاری مفید در کاستن از ضایعات بیماری اهمیت پیدا می­‌کند. مس و روی دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی در نتیجه‌ی عملکرد کاتالیزوری خود در آنزیم سیتوپلاسمیک‌ سوپر‌اکسید­دیسموتاز می­‌باشند. بنابراین در این راستا، رویکردهای مختلفی مانند گنجاندن مواد افزودنی خوراکی از جمله مس، می­‌تواند مؤثر واقع شود.
    کلید واژگان
    جوجه‌های گوشتی
    کوکسیدیوز

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    Animal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/domesticsj.2020.76949
    http://domesticsj.ut.ac.ir/article_76949.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/438864

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب