نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورآقاعلی, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T20:52:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T20:52:21Z
dc.date.available1399-07-30T20:52:20Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T20:52:21Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-05-14en_US
dc.date.submitted1399-02-25fa_IR
dc.identifier.citationپورآقاعلی, سمیه. (1399). تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجه‌های گوشتی. علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیک, 20(1), 13-18. doi: 10.22059/domesticsj.2020.76949fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/domesticsj.2020.76949
dc.identifier.urihttp://domesticsj.ut.ac.ir/article_76949.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/438864
dc.description.abstract<span class="tlid-translation"><span lang="AR-SA" dir="RTL">کوکسیدیوز یک بیماری روده‌­ای گسترده و پرهزینه در مرغ است و به وسیله انگل‌­های تک یاخته­‌ای از جنس آیمریا </span><span lang="AR-SA" dir="RTL">ایجاد می­‌شود. کوکسیدیوز باعث اختلال در ریخت شناختی و عملکرد اپیتلیوم روده شده و بر هضم مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجه‌­های گوشتی تأثیر منفی می­‌گذارد. داروهای آنتی­‌کوکسیدیال به طور سنتی برای مدیریت کوکسیدیوز استفاده می‌­شوند؛ امّا این ترکیبات به طور کامل عفونت­‌های آیمریا را از بین نمی­‌برند. علاوه بر این، قوانین منع استفاده و نگرانی مصرف کنندگان در مورد قرار گرفتن روزمره ترکیبات آنتی­‌کوکسیدیوز در خوراک دام باعث کاهش استفاده از این ترکیبات شده است. همین امر باعث تأکید بیشتر بر یافتن راهکار تغذیه‌­ای برای به حداقل رساندن مضرّات عفونت آیمریا بر عملکرد رشد جوجه­‌های گوشتی </span><span lang="AR-SA" dir="RTL">شده است.</span></span><span lang="AR-SA" dir="RTL"> استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید گونه­‌های فعال اکسیژن در شرایط نامساعد محیطی و بیماری­‌ها، از عوامل مهم در کاهش بازدهی و سطح سلامت طیور پرورشی به­ خصوص در شرایط پرورش متراکم هستند. عفونت‌­های کوکسیدیالی، باعث کاهش سطح دفاع آنتی­‌اکسیدانی مبتلایان شده و آسیب‌های اکسیداتیو به­ عنوان عامل اصلی در بروز ضایعات ناشی از بیماری مطرح هستند. از این رو تقویت سیستم آنتی‌اکسیدانی جوجه­‌ها و پرهیز از ترکیبات اکسیداتیو، به عنوان راهکاری مفید در کاستن از ضایعات بیماری اهمیت پیدا می­‌کند. <span class="tlid-translation">مس و روی دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی در نتیجه‌ی عملکرد کاتالیزوری خود در آنزیم سیتوپلاسمیک‌ سوپر‌اکسید­دیسموتاز می­‌باشند. بنابراین در این راستا، رویکردهای مختلفی مانند گنجاندن مواد افزودنی خوراکی از جمله مس، می­‌تواند مؤثر واقع شود</span>.</span>fa_IR
dc.format.extent974
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherAnimal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیکfa_IR
dc.relation.ispartofProfessional Journal of Domesticen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/domesticsj.2020.76949
dc.subjectجوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.subjectکوکسیدیوزfa_IR
dc.titleتأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله مروریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue1
dc.citation.spage13
dc.citation.epage18


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد