| dc.contributor.author | پورآقاعلی, سمیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T20:52:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T20:52:21Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T20:52:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T20:52:21Z | |
| dc.date.issued | 2020-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-05-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-02-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پورآقاعلی, سمیه. (1399). تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجههای گوشتی. علمی- ترویجی (حرفهای) دامستیک, 20(1), 13-18. doi: 10.22059/domesticsj.2020.76949 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/domesticsj.2020.76949 | |
| dc.identifier.uri | http://domesticsj.ut.ac.ir/article_76949.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/438864 | |
| dc.description.abstract | <span class="tlid-translation"><span lang="AR-SA" dir="RTL">کوکسیدیوز یک بیماری رودهای گسترده و پرهزینه در مرغ است و به وسیله انگلهای تک یاختهای از جنس آیمریا </span><span lang="AR-SA" dir="RTL">ایجاد میشود. کوکسیدیوز باعث اختلال در ریخت شناختی و عملکرد اپیتلیوم روده شده و بر هضم مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجههای گوشتی تأثیر منفی میگذارد. داروهای آنتیکوکسیدیال به طور سنتی برای مدیریت کوکسیدیوز استفاده میشوند؛ امّا این ترکیبات به طور کامل عفونتهای آیمریا را از بین نمیبرند. علاوه بر این، قوانین منع استفاده و نگرانی مصرف کنندگان در مورد قرار گرفتن روزمره ترکیبات آنتیکوکسیدیوز در خوراک دام باعث کاهش استفاده از این ترکیبات شده است. همین امر باعث تأکید بیشتر بر یافتن راهکار تغذیهای برای به حداقل رساندن مضرّات عفونت آیمریا بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی </span><span lang="AR-SA" dir="RTL">شده است.</span></span><span lang="AR-SA" dir="RTL"> استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید گونههای فعال اکسیژن در شرایط نامساعد محیطی و بیماریها، از عوامل مهم در کاهش بازدهی و سطح سلامت طیور پرورشی به خصوص در شرایط پرورش متراکم هستند. عفونتهای کوکسیدیالی، باعث کاهش سطح دفاع آنتیاکسیدانی مبتلایان شده و آسیبهای اکسیداتیو به عنوان عامل اصلی در بروز ضایعات ناشی از بیماری مطرح هستند. از این رو تقویت سیستم آنتیاکسیدانی جوجهها و پرهیز از ترکیبات اکسیداتیو، به عنوان راهکاری مفید در کاستن از ضایعات بیماری اهمیت پیدا میکند. <span class="tlid-translation">مس و روی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی در نتیجهی عملکرد کاتالیزوری خود در آنزیم سیتوپلاسمیک سوپراکسیددیسموتاز میباشند. بنابراین در این راستا، رویکردهای مختلفی مانند گنجاندن مواد افزودنی خوراکی از جمله مس، میتواند مؤثر واقع شود</span>.</span> | fa_IR |
| dc.format.extent | 974 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | Animal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علمی- ترویجی (حرفهای) دامستیک | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Professional Journal of Domestic | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/domesticsj.2020.76949 | |
| dc.subject | جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | کوکسیدیوز | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 18 | |