پیشبینی محتوای رطوبتی خشک شدن لایه نازک آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی – فازی(ANFIS)
(ندگان)پدیدآور
نصیری, امینمبلی, حسینرفیعی, شاهینرضایی, کرامت الهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آویشن از گیاهان دارویی مهم است که از گذشته دور مورد استفاده قرار میگرفت. این گیاهدارایخواصمتعددیدردرمانبیماریها به خصوص بیماریهای عفونی میباشد. ازآویشنوترکیباتموجوددرآندرصنایع مختلفغذایی، آرایشی و بهداشتیاستفادهفراوانیبهعملمیآید. آویشن باغیاز گونههای مهم گیاه آویشن میباشد. فرآیند خشک کردن بهمنظور حفظ کمیت و کیفیت اسانس استحصالی از گیاه نقش فوقالعادهای در فرآوری گیاهان دارویی دارد و ازجنبههایمهم فناوریخشککردنبا هدف انتخاب مناسبترینروشخشککردن،مدلسازی این فرآیند میباشد؛ لذا در این تحقیق، رفتار خشکشدن لایه نازک آویشن باغی در خشککن لایه نازک تحقیقاتی به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی – فازی (انفیس) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دمایی 40، 50 و 60 درجه سلسیوس و سه سطح سرعت 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه انجام گرفت. از چهار مدل انفیس برای شبیهسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک آویشن باغی استفاده گردید. برای ایجاد ساختار سامانه استنتاج فازی از دو روش دستهبندی شبکهای و دستهبندی کاهشی استفاده شد. برای تعیین بهترین مدل از دو معیار ضریب تعیین و ریشه متوسط خطای دادهها استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مدل انفیس میتواند دادههای آزمایشگاهی را به خوبی پیشبینی کند. همچنین تکنیک دستهبندی کاهشی در مقایسه با روش دستهبندی شبکهای، روشی مناسب برای ایجاد ساختار سامانه استنتاج فازیدر فرآیند پیشبینی نسبت رطوبت در مبحث خشکشدن لایه نازک آویشن باغی میباشد.
کلید واژگان
آویشن باغیخشک شدن
انفیس
دستهبندی شبکهای
دستهبندی کاهشی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
استاد گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
دانشیار گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
شاپا
2588-59442588-526X




