| dc.contributor.author | نصیری, امین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مبلی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رفیعی, شاهین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, کرامت اله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:42:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:42:18Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:42:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:42:18Z | |
| dc.date.issued | 2014-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-04-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-01-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نصیری, امین, مبلی, حسین, رفیعی, شاهین, رضایی, کرامت اله. (1392). پیشبینی محتوای رطوبتی خشک شدن لایه نازک آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی – فازی(ANFIS). مهندسی زراعی, 36(2), 37-48. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-5944 | |
| dc.identifier.issn | 2588-526X | |
| dc.identifier.uri | http://agrieng.scu.ac.ir/article_10477.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426725 | |
| dc.description.abstract | <span lang="FA">آویشن از گیاهان دارویی مهم است که از گذشته دور مورد استفاده قرار میگرفت. این گیاه</span><span lang="FA">دارای</span><span lang="FA">خواص</span><span lang="FA">متعددی</span><span lang="FA">در</span><span lang="FA">درمان</span><span lang="FA">بیماریها به خصوص بیماریهای عفونی میباشد. از</span><span lang="FA">آویشن</span><span lang="FA">و</span><span lang="FA">ترکیبات</span><span lang="FA">موجود</span><span lang="FA">در</span><span lang="FA">آن</span><span lang="FA">در</span><span lang="FA">صنایع مختلف</span><span lang="FA">غذایی، آرایشی و بهداشتی</span><span lang="FA">استفاده</span><span lang="FA">فراوانی</span><span lang="FA">به</span><span lang="FA">عمل</span><span lang="FA">میآید. آویشن باغیاز گونههای مهم گیاه آویشن میباشد. فرآیند خشک کردن بهمنظور حفظ کمیت و کیفیت اسانس استحصالی از گیاه نقش فوقالعادهای در فرآوری گیاهان دارویی دارد و از</span><span lang="FA">جنبههای</span><span lang="FA">مهم فناوری</span><span lang="FA">خشککردن</span><span lang="FA">با هدف انتخاب مناسبترین</span><span lang="FA">روش</span><span lang="FA">خشککردن،</span><span lang="FA">مدلسازی این فرآیند میباشد؛ لذا در این تحقیق، رفتار خشکشدن لایه نازک آویشن باغی در </span><span lang="FA">خشککن لایه نازک</span><span lang="FA"> تحقیقاتی به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی </span><span lang="FA">–</span><span lang="FA"> فازی (</span><span lang="FA">انفیس</span><span lang="FA">) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در سه سطح دمایی </span><span lang="FA">40</span><span lang="FA">، </span><span lang="FA">50</span><span lang="FA"> و </span><span lang="FA">60 </span><span lang="FA">درجه سلسیوس و سه سطح سرعت </span><span lang="FA">1</span><span lang="FA">، </span><span lang="FA">5/1</span><span lang="FA"> و </span><span lang="FA">2</span><span lang="FA"> متر بر ثانیه انجام گرفت. از چهار مدل انفیس برای شبیهسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک آویشن باغی استفاده گردید. برای ایجاد </span><span lang="FA">ساختار سامانه استنتاج فازی</span><span lang="FA"> از دو روش دستهبندی شبکهای و دستهبندی کاهشی استفاده شد. برای تعیین بهترین مدل از دو معیار ضریب تعیین و ریشه متوسط خطای دادهها استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که </span><span lang="FA">مدل </span><span lang="FA">انفیس</span><span lang="FA"> میتواند دادههای آزمایشگاهی را به خوبی پیشبینی کند.</span><span lang="FA"> همچنین تکنیک دستهبندی کاهشی در مقایسه با روش دستهبندی شبکهای، روشی مناسب برای ایجاد </span><span lang="FA">ساختار سامانه استنتاج فازی</span><span lang="FA">در فرآیند پیشبینی نسبت رطوبت در مبحث خشکشدن لایه نازک آویشن باغی میباشد.</span> | fa_IR |
| dc.format.extent | 641 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz | en_US |
| dc.relation.ispartof | مهندسی زراعی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Agricultural Engineering
Soil Science and Agricultural Mechanization,
(Scientific Journal of Agriculture) | en_US |
| dc.subject | آویشن باغی | fa_IR |
| dc.subject | خشک شدن | fa_IR |
| dc.subject | انفیس | fa_IR |
| dc.subject | دستهبندی شبکهای | fa_IR |
| dc.subject | دستهبندی کاهشی | fa_IR |
| dc.title | پیشبینی محتوای رطوبتی خشک شدن لایه نازک آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) به کمک سامانه استنتاج تطبیقی عصبی – فازی(ANFIS) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه مهندسی ماشین¬های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 36 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 37 | |
| dc.citation.epage | 48 | |