تأثیر استفاده از تفالهزیتون بر قابلیتهضم، خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گوسفندان عربی
(ندگان)پدیدآور
گراوند, آزادهچاجی, مرتضیساری, محسنمحمدآبادی, طاهره
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی و هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف نانوسلنیوم محلول در آب آشامیدنی بر عملکرد، جمعیت باکتریایی ایلئوم، خصوصیات استخوان درشتنی، برخی فراسنجههای خونی و کیفیت بستر جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: بدین منظور، از 176 قطعه جوجه چهارده روزه (راس 308) در قالب یک طرح پایه کاملاً تصادفی با 4 تیمار (شامل سطوح 0، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب)، 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 28 روز استفاده شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح یاد شده نانوسلنیوم موجب افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و نیز تغییر معنیداری در ضریب تبدیل غذایی نگردید (05/0P). از نظر شاخصهای استخوان درشتنی، از نظر درصد مادهی خشک، طول، حجم، قطر اپیفیز پروکسیمال و قطر دیافیز، تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). افزایش سطوح مختلف نانوسلنیوم در مقایسه با گروه شاهد، اثر معنیداری بر pH و درصد رطوبت بستر در سن 21 روزگی و  pH بستر در سن 42 روزگی نداشتند (05/0P).  بالاترین سطح فعالیت آنزیم کبدی آلانینآمینوترانسفراز در جوجههای دریافت کننده 2/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب و کمترین سطح فعالیت آنزیم آلانینآمینوترانسفراز نیز در جوجههای گروه شاهد مشاهده گردید (05/0>P). همچنین فعالیت آنزیم آلکالینفسفاتاز در جوجههای دریافت کننده  سطح 1/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب، به طور معنی داری کمتر از جوجههای گروه شاهد بود (05/0>P). P). همچنین فعالیت آنزیم آلکالینفسفاتاز در جوجههای دریافت کننده  سطح 1/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب، به طور معنی داری کمتر از جوجههای گروه شاهد بود (05/0>P). P). نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج این آزمایش استفاده از نانوسلنیوم محلول در آب در سطح 3/0 میلیگرم در لیتر، اثرات مطلوبی بر برخی از شاخصهای استخوان درشتنی و آنزیمهای آسپارتاتآمینوترانسفرازو آلکالینفسفاتاز در جوجههای گوشتی دارد.
کلید واژگان
تفاله زیتونتکنیک تولیدگاز
ترکیب شیمیایی
فراسنجه های خونی
هضم آزمایشگاهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علومدامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاندانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شاپا
2008-51252676-5705



