| dc.contributor.author | گراوند, آزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | چاجی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ساری, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدآبادی, طاهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:58Z | |
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-06-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-03-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گراوند, آزاده, چاجی, مرتضی, ساری, محسن, محمدآبادی, طاهره. (1395). تأثیر استفاده از تفالهزیتون بر قابلیتهضم، خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گوسفندان عربی. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 26(4), 1-18. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6177.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421919 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی و هدف</strong>: پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف نانوسلنیوم محلول در آب آشامیدنی بر عملکرد، جمعیت باکتریایی ایلئوم، خصوصیات استخوان درشتنی، برخی فراسنجههای خونی و کیفیت بستر جوجههای گوشتی انجام شد. <strong>روش کار:</strong> بدین منظور، از 176 قطعه جوجه چهارده روزه (راس 308) در قالب یک طرح پایه کاملاً تصادفی با 4 تیمار (شامل سطوح 0، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب)، 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 28 روز استفاده شد. <strong>نتایج:</strong> نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح یاد شده نانوسلنیوم موجب افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و نیز تغییر معنیداری در ضریب تبدیل غذایی نگردید (05/0<P). سطوح مختلف نانوسلنیوم در مقایسه با تیمار شاهد، اثر معنیداری بر تعداد کل باکتری موجود در نمونه محتویات ایلئوم روده کوچک جوجههای گوشتی نداشتولی با افزودن نانوسلنیوم در سطح 3/0 میلیگرم در لیتر تعداد باکتری ایکولای در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). از نظر شاخصهای استخوان درشتنی، از نظر درصد مادهی خشک، طول، حجم، قطر اپیفیز پروکسیمال و قطر دیافیز، تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<P). کمترین و بیشترین وزن، درصد وزن نسبی، چگالی و قطر اپیفیز دیستال درشتنی به ترتیب در جوجههای گروه شاهد وجوجههای مربوط به تیمار حاوی 3/0 میلیگرم در لیتر مشاهده شد (05/0>P). افزایش سطوح مختلف نانوسلنیوم در مقایسه با گروه شاهد، اثر معنیداری بر pH و درصد رطوبت بستر در سن 21 روزگی و pH بستر در سن 42 روزگی نداشتند (05/0<P) درحالیکه در سن 42 روزگی با افزودن نانوسلنیوم محلول در آب در سطح 3/0 میلیگرم در لیتر نسبت به تیمار شاهد درصد رطوبت بستر به طور معنیداری کمتر بود (05/0>P). بالاترین سطح فعالیت آنزیم کبدی آلانینآمینوترانسفراز در جوجههای دریافت کننده 2/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب و کمترین سطح فعالیت آنزیم آلانینآمینوترانسفراز نیز در جوجههای گروه شاهد مشاهده گردید (05/0>P). همچنین فعالیت آنزیم آلکالینفسفاتاز در جوجههای دریافت کننده سطح 1/0 میلیگرم نانوسلنیوم محلول در آب، به طور معنی داری کمتر از جوجههای گروه شاهد بود (05/0>P). <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> بر اساس نتایج این آزمایش استفاده از نانوسلنیوم محلول در آب در سطح 3/0 میلیگرم در لیتر، اثرات مطلوبی بر برخی از شاخصهای استخوان درشتنی و آنزیمهای آسپارتاتآمینوترانسفرازو آلکالینفسفاتاز در جوجههای گوشتی دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | تفاله زیتون | fa_IR |
| dc.subject | تکنیک تولیدگاز | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجه های خونی | fa_IR |
| dc.subject | هضم آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر استفاده از تفالهزیتون بر قابلیتهضم، خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گوسفندان عربی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علومدامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 18 | |