بررسی تغییرات ترکیب شیمیایی و روند تجزیهپذیری شکمبهای نشاسته و پروتئین خام ارقام مختلف دانه جو پرتوتابی شده با اشعه گاما
(ندگان)پدیدآور
پیرعدل, النازپیرمحمدی, رسولخلیلوندی, حامد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: عملآوری غیرحرارتی دانه جو میتواند سبب کاهش خطرات احتمالی اسیدوز شود. هدف: پژوهش حاضر، بهمنظور بررسی روند تجزیهپذیری نشاسته و پروتئین خام ارقام مختلف دانه جو پرتوتابی شده با گاما و نحوه توزیع پروتئین در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل و سیستم پروتئین متابولیسمی انجام شد. روشکار: کنتیک و زیستسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای نشاسته و پروتئین خام ارقام جو ماکویی، بهمنآبی و سهند پس از پرتودهی با اشعه گاما در دوزهای 50 ، 100 و 150 کیلوگری بهروش کیسههای نایلونی با استفاده از سه رأس گوسالههای نر نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبهای در ساعات 0، 2، 4، 6، 8، 12، 24 و 48 ساعت و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در دو انکوباسیون مجزا تعیین شد. نتایج: تجزیه واریانس نشاندهندهی تأثیر کاهنده و معنیدار پرتوتابی در سطوح مختلف بر میزان تجزیهپذیری موثر نشاسته و پروتئین در شکمبه و وجود اختلاف معنیداری (05/0Pنتیجهگیری کلی: پرتوتابی گاما میتواند مانند سایر روشهای متداول عملآوری برای کاهش تجزیهپذیری ماده خشک، نشاسته و پروتئین شکمبهای و افزایش نشاسته و پروتئین عبوری قابل هضم در راستای بهبود تخمیر شکمبه مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
گامانشاسته
دانه جو
تجزیهپذیری
عملآوری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیهگروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-51252676-5705



