• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تغییرات ترکیب شیمیایی و روند تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای نشاسته و پروتئین خام ارقام مختلف دانه جو پرتوتابی شده با اشعه گاما

    (ندگان)پدیدآور
    پیرعدل, النازپیرمحمدی, رسولخلیل‌وندی, حامد
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: عمل­آوری غیرحرارتی دانه جو می­تواند سبب کاهش خطرات احتمالی اسیدوز شود. هدف: پژوهش حاضر، به­منظور بررسی روند تجزیه­پذیری نشاسته و پروتئین خام ارقام مختلف دانه جو پرتوتابی شده با گاما و نحوه توزیع پروتئین در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل و سیستم پروتئین متابولیسمی انجام شد. روش­کار: کنتیک و زیست­سنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای نشاسته و پروتئین خام ارقام جو ماکویی، بهمن­آبی و سهند پس از پرتودهی با اشعه گاما در دوزهای 50 ، 100 و 150 کیلوگری به­روش کیسه­های نایلونی با استفاده از سه رأس گوساله­های نر نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه­ای در ساعات 0، 2، 4، 6، 8، 12، 24 و 48 ساعت و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در دو انکوباسیون مجزا تعیین شد. نتایج: تجزیه واریانس نشان­دهنده­ی تأثیر کاهنده و معنی­دار پرتوتابی در سطوح مختلف بر میزان تجزیه­پذیری موثر نشاسته و پروتئین در شکمبه­ و وجود اختلاف معنی­داری (05/0Pنتیجه­گیری کلی: پرتوتابی گاما می­تواند مانند سایر روش­های متداول عمل­آوری برای کاهش تجزیه­پذیری ماده خشک، نشاسته و پروتئین شکمبه­ای و افزایش نشاسته و پروتئین عبوری قابل هضم در راستای بهبود تخمیر شکمبه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    گاما
    نشاسته
    دانه جو
    تجزیه‌پذیری
    عمل‌آوری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9229.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421873

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب