تاثیر استفاده از جیره های لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبهای در دوره انتقال
(ندگان)پدیدآور
شاهمرادی, احمدعلیخانی, مسعودریاسی, احمدقربانی, غلامرضا
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: بهمنظور بررسی اثر استفاده از مواد خوراکی لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبهای در دوره انتقال، 24 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش (1 تا 3 شکم زایش) مورد آزمایش قرار گرفتند. روش کار: گاوها بر اساس شکم زایش بلوکبندی شده و بصورت تصادفی به سه تیمار تقسیمبندی شدند. تیمارها بترتیب در قبل از زایش بهشرح زیر بودند: 1)100 درصد جو بعنوان منبع غله در کنسانتره (بدون تفاله چغندرقند، جیره گلوکوژنیک)، 2)75 درصد جو بعنوان منبع غله (بههمراه 25 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک پایین) و 3)50 درصد جو بعنوان منبع غله (بههمراه 50 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک بالا) که این درصدها در پس از زایش نیز رعایت شدند. نتایج: خوراک مصرفی و انرژی مصرفی روزانه در قبل و بعد از زایش در تیمار لیپوژنیک پایین بیشترین بود (01/0Pنتیجهگیری نهایی: باتوجه به نتایج این آزمایش بنظر میرسد با جایگزینی 25 درصد تفاله چغندرقند با جو (جیره لیپوژنیک پایین) در جیرههای دوره انتقال میتوانیم عملکرد بهتر و سلامت شکمبهای بیشتری در این دوره داشته باشیم.
کلید واژگان
دوره انتقالتفاله چغندرقند
دانه جو
گلوکوژنیک و لیپوژنیک
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانگروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
شاپا
2008-51252676-5705



