نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاهمرادی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorعلیخانی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorریاسی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, غلامرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:44Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:44Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:44Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-09en_US
dc.date.submitted1397-10-19fa_IR
dc.identifier.citationشاهمرادی, احمد, علیخانی, مسعود, ریاسی, احمد, قربانی, غلامرضا. (1397). تاثیر استفاده از جیره های لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبه‌ای در دوره انتقال. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(3), 181-193.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8420.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421850
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی:</strong> به‌منظور بررسی اثر استفاده از مواد خوراکی لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبه‌ای در دوره انتقال، 24 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش (1 تا 3 شکم زایش) مورد آزمایش قرار گرفتند. <strong>روش کار:</strong> گاوها بر اساس شکم زایش بلوک‌بندی شده و بصورت تصادفی به سه تیمار تقسیم‌بندی شدند. تیمارها بترتیب در قبل از زایش به‌شرح زیر بودند: 1)100 درصد جو بعنوان منبع غله در کنسانتره (بدون تفاله چغندرقند، جیره گلوکوژنیک)، 2)75 درصد جو بعنوان منبع غله (به‌همراه 25 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک پایین) و 3)50 درصد جو بعنوان منبع غله (به‌همراه 50 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک بالا) که این درصدها در پس از زایش نیز رعایت شدند. <strong>نتایج:</strong> خوراک مصرفی و انرژی مصرفی روزانه در قبل و بعد از زایش در تیمار لیپوژنیک پایین بیشترین بود (01/0P<). خوراک مصرفی بر اساس درصد وزن بدن در قبل از زایش با افزایش سطح تفاله چغندرقند در جیره‌ها افزایش یافت و در پس از زایش نیز در تیمار لیپوژنیک پایین بیشترین بود (01/0P<). در تیمار لیپوژنیک بالا تولید شیر، درصد و تولید پروتئین شیر کاهش ولی درصد چربی شیر افزایش یافت (01/0P<). تولید لاکتوز شیر در تیمار لیپوژنیک بالا کمترین بود (05/0P<). pH شکمبه در پس از زایش در تیمار گلوکوژنیک پایین‌ترین بود (05/0P<). <strong>نتیجه­گیری نهایی:</strong> باتوجه به نتایج این آزمایش بنظر می‌رسد با جایگزینی 25 درصد تفاله چغندر‌قند با جو (جیره لیپوژنیک پایین) در جیره‌های دوره انتقال می‌توانیم عملکرد بهتر و سلامت شکمبه­ای بیشتری در این دوره داشته باشیم.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectدوره انتقالfa_IR
dc.subjectتفاله چغندرقندfa_IR
dc.subjectدانه جوfa_IR
dc.subjectگلوکوژنیک و لیپوژنیکfa_IR
dc.titleتاثیر استفاده از جیره های لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبه‌ای در دوره انتقالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage181
dc.citation.epage193


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد