| dc.contributor.author | شاهمرادی, احمد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | علیخانی, مسعود | fa_IR | 
| dc.contributor.author | ریاسی, احمد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | قربانی, غلامرضا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:44Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:44Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:44Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:44Z |  | 
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-01-09 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1397-10-19 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | شاهمرادی, احمد, علیخانی, مسعود, ریاسی, احمد, قربانی, غلامرضا. (1397). تاثیر استفاده از جیره های لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبهای در دوره انتقال. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(3), 181-193. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-5125 |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5705 |  | 
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8420.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421850 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی:</strong> بهمنظور بررسی اثر استفاده از مواد خوراکی لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبهای در دوره انتقال، 24 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش (1 تا 3 شکم زایش) مورد آزمایش قرار گرفتند. <strong>روش کار:</strong> گاوها بر اساس شکم زایش بلوکبندی شده و بصورت تصادفی به سه تیمار تقسیمبندی شدند. تیمارها بترتیب در قبل از زایش بهشرح زیر بودند: 1)100 درصد جو بعنوان منبع غله در کنسانتره (بدون تفاله چغندرقند، جیره گلوکوژنیک)، 2)75 درصد جو بعنوان منبع غله (بههمراه 25 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک پایین) و 3)50 درصد جو بعنوان منبع غله (بههمراه 50 درصد تفاله چغندرقند، جیره لیپوژنیک بالا) که این درصدها در پس از زایش نیز رعایت شدند. <strong>نتایج:</strong> خوراک مصرفی و انرژی مصرفی روزانه در قبل و بعد از زایش در تیمار لیپوژنیک پایین بیشترین بود (01/0P<). خوراک مصرفی بر اساس درصد وزن بدن در قبل از زایش با افزایش سطح تفاله چغندرقند در جیرهها افزایش یافت و در پس از زایش نیز در تیمار لیپوژنیک پایین بیشترین بود (01/0P<). در تیمار لیپوژنیک بالا تولید شیر، درصد و تولید پروتئین شیر کاهش ولی درصد چربی شیر افزایش یافت (01/0P<). تولید لاکتوز شیر در تیمار لیپوژنیک بالا کمترین بود (05/0P<). pH شکمبه در پس از زایش در تیمار گلوکوژنیک پایینترین بود (05/0P<). <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> باتوجه به نتایج این آزمایش بنظر میرسد با جایگزینی 25 درصد تفاله چغندرقند با جو (جیره لیپوژنیک پایین) در جیرههای دوره انتقال میتوانیم عملکرد بهتر و سلامت شکمبهای بیشتری در این دوره داشته باشیم. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US | 
| dc.subject | دوره انتقال | fa_IR | 
| dc.subject | تفاله چغندرقند | fa_IR | 
| dc.subject | دانه جو | fa_IR | 
| dc.subject | گلوکوژنیک و لیپوژنیک | fa_IR | 
| dc.title | تاثیر استفاده از جیره های لیپوژنیک در مقایسه با گلوکوژنیک در گاوهای هلشتاین بر خوراک مصرفی، عملکرد تولیدی و pH شکمبهای در دوره انتقال | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 28 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 181 |  | 
| dc.citation.epage | 193 |  |