• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات افزودن سطوح مختلف اسید چرب لینولئیک کنژوگه (CLA) در جیره مرغ‌های تخم‌گذار در دوره پس از تولک‌بری بر عملکرد تولید، پاسخ سیستم ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی

    (ندگان)پدیدآور
    فتح اله‌زاده, لیلامیرقلنج, سیدعلیکیانفر, روح اللهعلیایی, مجید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: تاثیر مکمل CLA بر عملکرد مرغ­های تخمگذار بررسی می­گردد. هدف: اثرات سطوح مختلف CLA بر عملکرد تولید تخم‌مرغ، برخی ازفراسنجه­های خونی و پاسخ سیستم ایمنی مرغ­های تخم­گذار در دوره پس از دوره تولک­بری بررسی می­گردد. روش کار: تعداد 60 قطعه مرغ تخم­گذار لگهورن سویه های-لاین W-36 در دوره پس از تولک­بری (سن 78 هفتگی) در قالب طرح کاملا تصادفی به 3 تیمار با 5 تکرار 4 قطعه ای اختصاص داده شدند و با جیره­های آزمایشی به مدت 4 هفته تغذیه شدند. جیره­های آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی صفر درصد (CLA، 25/0 درصد CLA خالص و  5/0 درصد CLA خالص بودند. نتایج: نتایج نشان داد که در کل دوره آزمایشی، درصد تولید و توده تخم­مرغ پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/0 درصد CLA به طور معنی داری بالاتر از پرندگان دریافت کننده جیره­های شاهد و جیره حاوی 25/0 درصد CLA بود (05/0 (P درمقابل با افزایش مقدار CLA در جیره، میزان تری­گلیسرید کل خون کاهش معنی­داری نشان داد (05/0 (P>. ارزیابی سیستم ایمنی نیز نشان داد که با افزودن CLA تا 5/0 درصد جیره، تولید ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و ایمونوگلوبولین کل درخون پرندگان بطور معنی­داری افزایش یافت (05/0 (P. ارزیابی سیستم ایمنی نیز نشان داد که با افزودن CLA تا 5/0 درصد جیره، تولید ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و ایمونوگلوبولین کل درخون پرندگان بطور معنی­داری افزایش یافت (05/0 (Pنتیجه‌‌گیری نهایی: از این آزمایش چنین نتیجه­گیری می­شود که استفاده از  5/0 درصد  CLAدر جیره مرغ­های تخم­گذار در دوره پس از دوره تولک بری، می­تواند با بهبود سیستم ایمنی پرندگان، عملکرد تولید تخم‌مرغ و توده تولیدی تخم‌مرغ را بهبود و میزان تری­گلیسرید خون پرندگان را کاهش دهد.  
    کلید واژگان
    ایمونوگلوبولین
    تخم‌مرغ
    تریگلیسرید
    لیپوپروتئین
    لینولئیک کنژوگه خالص

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8049.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421831

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب