اثر تغذیه مکمل گیاه کاکوتی به برههای پرواری بر فعالیت قارچها و باکتریهای شکمبه در هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر
(ندگان)پدیدآور
علیمیرزایی, پروینچاجی, مرتضی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر استفاده از گیاه کاکوتی در جیره برههای پرواری بر فعالیت باکتریها و قارچهای شکمبه در هضم برونتنی سرشاخه نیشکر انجام شد. سه جیره آزمایشی حاوی سطوح صفر، 2/0 یا 4/0 درصد کاکوتی به مدت ۳۰ روز به ۱۵ راس بره پرواری ۷ ماهه با میانگین وزن ۴۰ کیلوگرم تغذیه شدند. در پایان آزمایش، از برهها به روش لوله معدی مایع شکمبه گرفته شد. سپس جمعیت باکتریها و قارچها از مایع شکمبه جداسازی و بعد از خالصسازی، تاثیر آنها بر هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر در محیط کشت اختصاصی باکتریایی یا قارچی بررسی شد. نتایج نشان داد پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله قارچهای شکمبه در تیمارهای حاوی مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود (05/0P
کلید واژگان
تولید گازجدایه باکتریایی
جدایه قارچی
قابلیت هضم برونتنی
تغذیه نشخوارکنندگان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستاندانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
شاپا
2252-08722538-6107



