اثر فرآوری سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای آن در گوسفند مهربان
(ندگان)پدیدآور
کلوندی, سارازابلی, خلیلملکی, مصطفی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر فرآوری (جداسازی خاک و افزودن ملاس) بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبهای سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمهای (SMCS) در گوسفند مهربان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) SMCS به همراه 5/7 درصد ملاس، 2) SMCS به همراه 15 درصد ملاس، 3) SMCS خاکزدایی شده به همراه 5/7 درصد ملاس و 4) SMCS خاکزدایی شده به همراه 15 درصد ملاس بودند که به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شدند. ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تخمیر همه تیمارها بعد از 60 روز تعیین شد. سپس قابلیت هضم درونتنی مواد مغذی و کینتیک تخمیر شکمبهای سیلاژها به روش آزمون تولید گاز بررسی شد. نتایج نشان داد حذف خاک از SMCS، سبب کاهش درصد پروتئین خام (از 65/7 به 53/6 درصد) و خاکستر خام (از 46/46 به 40/36 درصد) در سیلاژها شد (05/0P
کلید واژگان
ارزش غذاییافزودنی
آزمون تولید گاز
سیلاژ کمپوست قارچ
گوسفند مهربان
تغذیه نشخوارکنندگان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینااستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
شاپا
2252-08722538-6107



