• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرمقادیر مختلف عصاره هیدروالکلی برگ توت سفید (Morus alba L.) بر پاسخهای ایمنی، پراکسیداسیون چربی سرم و گوشت جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    صسد اصلی, مریمروستائی علی مهر, محمد
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش برای تعیین اثر عصاره هیدروالکلی برگ توت بر پاسخ­های ایمنی و پراکسیداسیون چربی با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجه­ها به پنج گروه و هر گروه به 4 دسته 10 قطعه­ای تقسیم شدند. مقادیر صفر، 2، 4، 6 و 8 درصد عصاره هیدروالکلی برگ توت در دو دوره سه روزه (روزهای 14 تا 17 و 21 تا 24) به جیره تیمارها اضافه شد. در روز 16، به منظور بررسی پاسخ­های ایمنی سلولی از تزریق داخل پوستی فیتوهماگلوتنین استفاده شد. در روزهای 16 و 23 مقدار 1/0 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) به صورت عضلانی تزریق شد و عیار پادتن IgG و IgM ضد­SRBC از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 19و 26  تعیین شد. غلظت مالون دی­آلدئید سرم (روزهای 29 و 42) و عضله ران (روز 42) خام و پخته بعد از ذبح پرنده و ذخیره­سازی (6 ماه) در دمای 20- درجه سلسیوس اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد تیتر پادتن IgG تیمار 8 درصد عصاره برگ توت (7/5) در روز 26 بیشتر از شاهد (1/4) بود (05/0>P). در روز 42، غلظت مالون دی­آلدئید  سرم (میلی­لیتر/ نانو مول) تیمار 8 درصد عصار برگ توت (6/7) کمتر از شاهد (8/7) بود (05/0>P). غلظت مالون دی­آلدئید گوشت خام (گرم/ نانومول) تیمار 8 (3)، 6 (1/3) و 4 درصد عصار برگ توت (5/3) کمتر از شاهد (7/4) بود (05/0>P). بنابراین افزودن کوتاه مدت عصاره برگ توت به جیره سبب بهبود پاسخ­ ایمنی هومورال و کیفیت لاشه جوجه­های گوشتی می­شود.
    کلید واژگان
    ایمنی هومورال
    پراکسیداسیون چربی
    توت سفید
    جوجه گوشتی
    فیزیولوژی طیور

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://ar.guilan.ac.ir/article_2108.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420004

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب