| dc.contributor.author | صسد اصلی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | روستائی علی مهر, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:20:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:20:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:20:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:20:08Z | |
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-06-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صسد اصلی, مریم, روستائی علی مهر, محمد. (1395). اثرمقادیر مختلف عصاره هیدروالکلی برگ توت سفید (Morus alba L.) بر پاسخهای ایمنی، پراکسیداسیون چربی سرم و گوشت جوجههای گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی, 5(4), 45-57. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0872 | |
| dc.identifier.issn | 2538-6107 | |
| dc.identifier.uri | https://ar.guilan.ac.ir/article_2108.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420004 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش برای تعیین اثر عصاره هیدروالکلی برگ توت بر پاسخهای ایمنی و پراکسیداسیون چربی با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجهها به پنج گروه و هر گروه به 4 دسته 10 قطعهای تقسیم شدند. مقادیر صفر، 2، 4، 6 و 8 درصد عصاره هیدروالکلی برگ توت در دو دوره سه روزه (روزهای 14 تا 17 و 21 تا 24) به جیره تیمارها اضافه شد. در روز 16، به منظور بررسی پاسخهای ایمنی سلولی از تزریق داخل پوستی فیتوهماگلوتنین استفاده شد. در روزهای 16 و 23 مقدار 1/0 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) به صورت عضلانی تزریق شد و عیار پادتن IgG و IgM ضدSRBC از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 19و 26 تعیین شد. غلظت مالون دیآلدئید سرم (روزهای 29 و 42) و عضله ران (روز 42) خام و پخته بعد از ذبح پرنده و ذخیرهسازی (6 ماه) در دمای 20- درجه سلسیوس اندازهگیری شد. نتایج نشان داد تیتر پادتن IgG تیمار 8 درصد عصاره برگ توت (7/5) در روز 26 بیشتر از شاهد (1/4) بود (05/0>P). در روز 42، غلظت مالون دیآلدئید سرم (میلیلیتر/ نانو مول) تیمار 8 درصد عصار برگ توت (6/7) کمتر از شاهد (8/7) بود (05/0>P). غلظت مالون دیآلدئید گوشت خام (گرم/ نانومول) تیمار 8 (3)، 6 (1/3) و 4 درصد عصار برگ توت (5/3) کمتر از شاهد (7/4) بود (05/0>P). بنابراین افزودن کوتاه مدت عصاره برگ توت به جیره سبب بهبود پاسخ ایمنی هومورال و کیفیت لاشه جوجههای گوشتی میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production Research | en_US |
| dc.subject | ایمنی هومورال | fa_IR |
| dc.subject | پراکسیداسیون چربی | fa_IR |
| dc.subject | توت سفید | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی طیور | fa_IR |
| dc.title | اثرمقادیر مختلف عصاره هیدروالکلی برگ توت سفید (Morus alba L.) بر پاسخهای ایمنی، پراکسیداسیون چربی سرم و گوشت جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 45 | |
| dc.citation.epage | 57 | |