• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 3, پائیز و زمستان 98
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم آبزی پروری پیشرفته
    • دوره 3, پائیز و زمستان 98
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین و اندازه گیری فلزات سنگین سرب و کروم در بافت خوراکی عضله اردک ماهی(Esox lucius) تالاب بین المللی بندرانزلی

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی, میناخانی پور, علی اصغر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    648.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اردک ماهی (Esox  lucius)یکی از گونه های بومی تالاب انزلی است و به علت گوشت مطبوعی که دارد از دیرباز مورد توجه مردم قرار گرفته است. این مطالعه  به منظور بررسی میزان تجمع و مقایسه غلظت مواد آلاینده  فلزات سنگین سرب و کروم دربافت خوراکی عضله اردک ماهی در سه ایستگاه  (غرب، مرکزی, شرق ) از تالاب انزلی صورت پذیرفت. دراین تحقیق بصورت تصادفی از هر ایستگاه 10 نمونه ماهی در اوزان 370 گرم و میانگین سنی 3 سال به روش صید با تور گوشگیر در فصول بهار- تابستان صید شد . اندازه گیری غلظت عناصر سنگین با کمک دستگاه جذب اتمی شعله انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین غلظت فلز سرب در اردک ماهی تالاب غرب، مرکزی و شرق به ترتیب  برابر  52/0، 45/49،0/0 میکروگرم بر گرم وزن خشک،  میانگین غلظت فلز کروم در اردک ماهی تالاب غرب، مرکزی و شرق به ترتیب  08/0 ،14/0، 9/0 میکروگرم برگرم وزن خشک مشاهده شد. در این مطالعه غلظت سرب و کروم در بافت عضله اردک ماهی بین ایستگاه­های مورد مطالعه  اختلاف معنی داری نداشت (05/ 0P>). نتایج این تحقیق با استاندارد های سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) و استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO)  مقایسه شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان سمیت فلز سرب از نظر استاندارد FDA پایین تر از حد مجاز، از نظر استاندارد (WHO) در خط مرزی و نزدیک به حد مجاز بوده و میزان سمیت فلز کروم از نظر هر دو استاندارد جهانی پایین تر از حد مجاز می باشد. بنابراین مصرف اردک ماهیان با وزن زیر 5/0 کیلوگرم در  تالاب انزلی از حیث بهداشتی برای مصارف انسانی مناسب بوده و فاقد عوارض جانبی است.
    کلید واژگان
    اردک ماهی
    سرب
    کروم
    تالاب انزلی
    بافت خوراکی عضله

    شماره نشریه
    98
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
    پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

    URI
    https://aasj.areeo.ac.ir/article_121951.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/41827

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب