اثر غنیسازی دافنی ماگنا با ویتامین C در افزایش رشد و بازماندگی لارو اردک ماهی Esox Lucius))
(ندگان)پدیدآور
هدایتی فرد, مسعودمسلمی, مهرانآقاجانی, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از غذای زنده در بهبود کیفیت در آبزیپروری حائز اهمیت است. وجود ویتامینها در جیره غذایی برای بقا، رشد و تولید مثل طبیعی ماهیان ضروری است. نیازهای مربوط به ویتامینها در جیره تحت تأثیر اندازه، سن، میزان رشد، شرایط فیزیولوژیک، وضعیت سلامتی، ترکیب غذایی جیره بستگی دارد. در این بررسی اثر غنی سازی دافنی ماگنا با ویتامین C در افزایش رشد و بازماندگی لارو اردک ماهی Esox lucius و همچنین به دست آوردن مقادیر بهینه ویتامین C در شرایط پرورش انجام گردید. برای این منظور لارو اردک ماهیان با وزن متوسط 07/0± 26/0 گرم با جیره غذایی دافنی ماگنا بدون ویتامین C و سطوح مختلفی از ویتامین C (5/1% و 5%) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر میانگین وزنی و طول کل اختلاف معنی دار آماری مشاهده میگردد (05/0p). ماهیانی که با غذای دافنی ماگنای غنی سازی شده با ویتامین C 5% تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول را بدست آوردند و ماهیان تیمار شاهد که با دافنی ماگنا بدون غنیسازی با ویتامین C تغذیه شدند کمترین افزایش وزن و طول را داشتهاند. همچنین بیشترین میزان (SGR) 85/2 و (FCR) 21/1 در تیمار شاهد، بیشترین میزان (IWG) 68/42، (BWG) 33/80، (WG) 06/1 در تیمار 2 و بیشترین ضریب چاقی (Cf) 86/0 در تیمار 2 مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد بهترین جیره غذایی از ویتامین C برای لاروهای اردک ماهی تیمار 2 (دافنی ماگنای غنیسازی شده با ویتامین C 5%) میباشد.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابلIslamic Azad University, Bablol Branch
سازمان پدید آورنده
واحد قائم شهرواحد جویبار
واحد قائم شهر
شاپا
2476-54492645-5722




