مقایسه کاربرد اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک بر برخی صفات و طول عمر پس از برداشت گلهای شاخه بریده ژربرا(Gerbera Jamesonii cv. sorbet) و رز(Rosa Hybrida cv. Magic red)
(ندگان)پدیدآور
دانائی, الهامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ژربرا یکی از مهمترین گلهای عامه پسند تولیدی در دنیا می باشد. گل رز بعنوان ملکه گلها از زمان قدیم مورد توجه انسان بوده است. در حال حاضر گل رز و ژربرا، از محبوبترین گلهای جهان هستند. صفات مورد پسند گلها در بازارهای جهانی عبارتند از شاخه بلند و محکم با توانایی نگهداری استوار گل، اندازه و رنگ مناسب گل با اختصاص به رقم مورد نظر، یکنواختی در مرحله برداشت گلها، عاری بودن گلها از انواع رنگپریدگی، سوختگی، آفات و بیماریها، یکنواختی در اندازه شاخهها. در این مطالعه اثر دو سطح اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک(100 و 200 میلیگرم در لیتر) بصورت طرح کاملاً تصادفی روی گلهای شاخه بریده رز و ژربرا مورد بررسی قرارگرفت. صفاتی مانند وزن تر نسبی، شاخص ثبات غشاء سلول، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و طول عمر مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اسیدسالیسیلیک در سطح 200 میلیگرم در لیتر موجب افزایش طول عمر گلهای شاخه بریده رز و ژربرا با افزایش ثبات غشاء سلول، وزن تر نسبی و فعالیت آنزیم سوپر اکسیددیسموتاز میشود.
کلید واژگان
اسیدآسکوربیکاسیدسالیسیلیک
ژربرا
طول عمر
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01




