• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجات

    (ندگان)پدیدآور
    بنیادیان, مجتبیمشتاقی, حمداللهمحمد تقی‌پور, لعیا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    407.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: عفونت‌های گوارشی ناشی از سویه‌های وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در دهه‌های اخیر شناسایی شده است. اشریشیا کلیO157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در انسان می‌شود. این مطالعه به منظور شناسایی سویه‌های وروتوسینزای باکتری اشریشیا کلی جداشده از سبزیجات و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها طراحی و اجرا شد. مواد و روش‏‏ها: 500 نمونه سبزیجات عرضه شده در شهرکرد به طور تصادفی از مغازه‌های خرده فروشی سطح شهر جمع آوری شد. آزمون‌های میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به منظور جداسازی باکتری اشریشیا کلی روی نمونه‌ها انجام شد. آزمون زنجیره‌ای پلیمراز برای شناسایی ژن‌های   stx1, stx2, eaeو rbfE روی جدایه‌ها انجام و همچنین مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها به روش دیسک انتشاری ارزیابی شد. نتایج: نتایج  نشان داد که  از میان 25 باکتری اشرشیا کلی جدا شده 40 درصد واجد ژن eaeA ، 12 درصد واجد ژن STx2 و 4 درصد واجد هر دو ژن بودند. هیچیک از جدایه‌ها واجد ژن‌های rfbE، H7 و Stx1نبودند. آزمون‌های آنتی‌بیوگرام  نشانگر مقاومت بالای جدایه‌ها در برابر جنتامایسین و سفوتوکسیم بود. بحث و نتیجه‏گیری: حضور سویه‌های وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در سبزیجاتو مقاومت بالای جدایه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند یک خطر بالقوه برای بهداشت انسان باشد.
    کلید واژگان
    اشریشیا کلی وروتوکسینزا
    ژن‌های حدت
    مقاومت آنتی بوتیکی
    سبزیجات
    ایمنی شناسی میکروارگانیسم ها
    ژنتیک و زیست شناسی مولکولی میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2017-01-20
    1395-11-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایران
    دانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21142
    http://bjm.ui.ac.ir/article_21142.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413488

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب