مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجات
(ندگان)پدیدآور
بنیادیان, مجتبیمشتاقی, حمداللهمحمد تقیپور, لعیانوع مدرک
Textپژوهشی- انگلیسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: عفونتهای گوارشی ناشی از سویههای وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در دهههای اخیر شناسایی شده است. اشریشیا کلیO157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در انسان میشود. این مطالعه به منظور شناسایی سویههای وروتوسینزای باکتری اشریشیا کلی جداشده از سبزیجات و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها طراحی و اجرا شد. مواد و روشها: 500 نمونه سبزیجات عرضه شده در شهرکرد به طور تصادفی از مغازههای خرده فروشی سطح شهر جمع آوری شد. آزمونهای میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به منظور جداسازی باکتری اشریشیا کلی روی نمونهها انجام شد. آزمون زنجیرهای پلیمراز برای شناسایی ژنهای   stx1, stx2, eaeو rbfE روی جدایهها انجام و همچنین مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به آنتیبیوتیکها به روش دیسک انتشاری ارزیابی شد. نتایج: نتایج  نشان داد که  از میان 25 باکتری اشرشیا کلی جدا شده 40 درصد واجد ژن eaeA ، 12 درصد واجد ژن STx2 و 4 درصد واجد هر دو ژن بودند. هیچیک از جدایهها واجد ژنهای rfbE، H7 و Stx1نبودند. آزمونهای آنتیبیوگرام  نشانگر مقاومت بالای جدایهها در برابر جنتامایسین و سفوتوکسیم بود. بحث و نتیجهگیری: حضور سویههای وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در سبزیجاتو مقاومت بالای جدایهها در برابر آنتیبیوتیکها میتواند یک خطر بالقوه برای بهداشت انسان باشد.
کلید واژگان
اشریشیا کلی وروتوکسینزاژنهای حدت
مقاومت آنتی بوتیکی
سبزیجات
ایمنی شناسی میکروارگانیسم ها
ژنتیک و زیست شناسی مولکولی میکروارگانیسم ها
شماره نشریه
20تاریخ نشر
2017-01-201395-11-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
دانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایراندانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد
شاپا
2322-51732322-5181




