نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبنیادیان, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorمشتاقی, حمداللهfa_IR
dc.contributor.authorمحمد تقی‌پور, لعیاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:00:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:00:36Z
dc.date.available1399-07-09T12:00:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:00:36Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-06en_US
dc.date.submitted1393-10-16fa_IR
dc.identifier.citationبنیادیان, مجتبی, مشتاقی, حمدالله, محمد تقی‌پور, لعیا. (1395). مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجات. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 5(20), 9-16. doi: 10.22108/bjm.2017.21142fa_IR
dc.identifier.issn2322-5173
dc.identifier.issn2322-5181
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21142
dc.identifier.urihttp://bjm.ui.ac.ir/article_21142.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413488
dc.description.abstract<strong>مقدمه:</strong> عفونت‌های گوارشی ناشی از سویه‌های وروتوکسینزای باکتری <em>اشریشیا کلی</em> در دهه‌های اخیر شناسایی شده است. <em>اشریشیا کلی</em>O157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در انسان می‌شود. این مطالعه به منظور شناسایی سویه‌های وروتوسینزای باکتری<em> اشریشیا کلی</em> جداشده از سبزیجات و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها طراحی و اجرا شد.<br /> <strong>مواد و روش</strong><strong>‏‏</strong><strong>ها:</strong> 500 نمونه سبزیجات عرضه شده در شهرکرد به طور تصادفی از مغازه‌های خرده فروشی سطح شهر جمع آوری شد. آزمون‌های میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به منظور جداسازی باکتری <em>اشریشیا کلی</em> روی نمونه‌ها انجام شد. آزمون زنجیره‌ای پلیمراز برای شناسایی ژن‌های   <em>stx1, stx2, eae</em>و <em>rbfE</em> روی جدایه‌ها انجام و همچنین مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها به روش دیسک انتشاری ارزیابی شد.<br /> <strong>نتایج:</strong> نتایج  نشان داد که  از میان 25 باکتری <em>اشرشیا کلی</em> جدا شده 40 درصد واجد ژن <em>eaeA</em> ، 12 درصد واجد ژن <em>STx2</em> و 4 درصد واجد هر دو ژن بودند. هیچیک از جدایه‌ها واجد ژن‌های <em>rfbE</em><em>، </em><em>H7</em> و <em>Stx1</em>نبودند. آزمون‌های آنتی‌بیوگرام  نشانگر مقاومت بالای جدایه‌ها در برابر جنتامایسین و سفوتوکسیم بود.<br /> <strong>بحث و نتیجه</strong><strong>‏</strong><strong>گیری:</strong> حضور سویه‌های وروتوکسینزای باکتری <em>اشریشیا کلی</em> در سبزیجاتو مقاومت بالای جدایه‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند یک خطر بالقوه برای بهداشت انسان باشد.fa_IR
dc.format.extent407
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.relation.ispartofBiological Journal of Microorganismen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21142
dc.subjectاشریشیا کلی وروتوکسینزاfa_IR
dc.subjectژن‌های حدتfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بوتیکیfa_IR
dc.subjectسبزیجاتfa_IR
dc.subjectایمنی شناسی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.subjectژنتیک و زیست شناسی مولکولی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.titleمقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجاتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشی- انگلیسیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue20
dc.citation.spage9
dc.citation.epage16
nlai.contributor.orcid0000-0001-5970-9469


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد