| dc.contributor.author | بنیادیان, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشتاقی, حمدالله | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد تقیپور, لعیا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:00:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:00:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:00:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:00:36Z | |
| dc.date.issued | 2017-01-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-01-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بنیادیان, مجتبی, مشتاقی, حمدالله, محمد تقیپور, لعیا. (1395). مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجات. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 5(20), 9-16. doi: 10.22108/bjm.2017.21142 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-5173 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5181 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21142 | |
| dc.identifier.uri | http://bjm.ui.ac.ir/article_21142.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413488 | |
| dc.description.abstract | <strong>مقدمه:</strong> عفونتهای گوارشی ناشی از سویههای وروتوکسینزای باکتری <em>اشریشیا کلی</em> در دهههای اخیر شناسایی شده است. <em>اشریشیا کلی</em>O157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در انسان میشود. این مطالعه به منظور شناسایی سویههای وروتوسینزای باکتری<em> اشریشیا کلی</em> جداشده از سبزیجات و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها طراحی و اجرا شد.<br /> <strong>مواد و روش</strong><strong></strong><strong>ها:</strong> 500 نمونه سبزیجات عرضه شده در شهرکرد به طور تصادفی از مغازههای خرده فروشی سطح شهر جمع آوری شد. آزمونهای میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به منظور جداسازی باکتری <em>اشریشیا کلی</em> روی نمونهها انجام شد. آزمون زنجیرهای پلیمراز برای شناسایی ژنهای <em>stx1, stx2, eae</em>و <em>rbfE</em> روی جدایهها انجام و همچنین مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به آنتیبیوتیکها به روش دیسک انتشاری ارزیابی شد.<br /> <strong>نتایج:</strong> نتایج نشان داد که از میان 25 باکتری <em>اشرشیا کلی</em> جدا شده 40 درصد واجد ژن <em>eaeA</em> ، 12 درصد واجد ژن <em>STx2</em> و 4 درصد واجد هر دو ژن بودند. هیچیک از جدایهها واجد ژنهای <em>rfbE</em><em>، </em><em>H7</em> و <em>Stx1</em>نبودند. آزمونهای آنتیبیوگرام نشانگر مقاومت بالای جدایهها در برابر جنتامایسین و سفوتوکسیم بود.<br /> <strong>بحث و نتیجه</strong><strong></strong><strong>گیری:</strong> حضور سویههای وروتوکسینزای باکتری <em>اشریشیا کلی</em> در سبزیجاتو مقاومت بالای جدایهها در برابر آنتیبیوتیکها میتواند یک خطر بالقوه برای بهداشت انسان باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 407 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه اصفهان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Isfahan | en_US |
| dc.relation.ispartof | زیست شناسی میکروارگانیسم ها | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Biological Journal of Microorganism | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21142 | |
| dc.subject | اشریشیا کلی وروتوکسینزا | fa_IR |
| dc.subject | ژنهای حدت | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت آنتی بوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | سبزیجات | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی شناسی میکروارگانیسم ها | fa_IR |
| dc.subject | ژنتیک و زیست شناسی مولکولی میکروارگانیسم ها | fa_IR |
| dc.title | مقاومت آنتیبیوتیکی سویههای وروتوکسیژن باکتری اشریشیا کلی جدا شده از سبزیجات | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی- انگلیسی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 20 | |
| dc.citation.spage | 9 | |
| dc.citation.epage | 16 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-5970-9469 | |