• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 3, شماره 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 3, شماره 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آلودگی گوشت گوساله عرضه شده در سطح شهر اصفهان به کلستریدیوم دیفیسیل با روش کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز با تکنیک چندتایی

    (ندگان)پدیدآور
    اسفندیاری, زهراجلالی, محمدعزت پناه, حمیدویز, اسکاتچمنی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    317.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: در سال‏های اخیر احتمال انتقال کلستریدیوم دیفیسیل با مصرف مواد غذایی به انسان با افزایش عفونت این باکتری در جامعه مطرح شد. در این میان پژوهش‏های گسترده‏تری از وضعیتکلستریدیوم دیفیسیل در گوشت قرمز کشور‏های مختلف دنیا نسبت به مواد غذایی دیگر انجام شد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع کلستریدیوم دیفیسیل در گوشت گوساله انجام گرفت‏‏. مواد و روش‏‏‏ها: 100 نمونه از گوشت گوساله عرضه شده در دو شکل تکه‏ای و چرخ کرده از قصابی‏‏های مناطق مختلف شهراصفهان برای انجام آزمایش‏ها جمع آوری شد. پس از انجام مراحل کشت و تایید پرگنه‏های مثبت کلستریدیوم دیفیسیل با آزمون‏های بیوشیمیایی، روش مولکولی PCR با تکنیک چندتایی جهت تشخیص سه ژن ایزومراز تری فسفات، زهرابه آ و زهرابه ب انجام گرفت. بررسی ارتباط بین شیوع کلستریدیوم دیفیسیل در دو شکل تکه‏ای و چرخ کرده گوشت گوساله در نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) با آزمون مربع کای در سطح معنی داری Pvalueنتایج: کلستریدیوم دیفیسیل در 12 نمونه (12 درصد‏) از گوشت‏های گوساله جداسازی شد. از بین 12 نمونه،  دو نمونه (4 درصد‏) به گوشت تکه‏ای و 10 نمونه (20 درصد) به گوشت چرخ کرده مربوط بود. همه پرگنه‏های جداسازی شده از هر سه ژن مورد بررسی برخوردار بودند. تفاوت معنی‏داری در شیوع کلستریدیوم دیفیسیل در دو نوع از گوشت‏های مورد بررسی مشاهده شد (01/0=Pvalue). بحث و نتیجه‏گیری: در این مطالعه، میزان جداسازی کلستریدیوم دیفیسیل در گوشت‏های چرخ کرده گوساله نسبت به شکل تکه‏ای افزایش داشت که می‏تواند به علت عدم رعایت اصول بهداشتی در شست و شو و تشکیل احتمالی بیوفیلم در دستگاه‏های چرخ گوشت باشد. همچنین، نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف گوشت گوساله به‏عنوان یک مخزن احتمالی از کلستریدیوم دیفیسیل در انتقال این باکتری به انسان می‏تواند عمل کند.
    کلید واژگان
    کلستریدیوم دیفیسیل
    گوشت گوساله
    واکنش زنجیره ای پلیمراز با تکنیک چندتایی
    ژنتیک و زیست شناسی مولکولی میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2014-10-23
    1393-08-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
    دانشیار میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماری‏های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
    دانشیار علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
    استاد پاتوبیولوژی، دانشکده پاتوبیولوژی، دانشگاه Guelph، اونتاریو، کانادا
    دانشیار علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19538.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413300

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب