• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 2, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 2, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر متابولیت‌های لاکتوباسیل‌های جدا شده از ماست‌های بو‌‌می استان چهار‌محال و بختیاری ‌علیه باکتری‏های بیماری‌زا‌

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی علویجه, سمیرامحزونیه, محمد رضامبینی دهکردی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    379.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: به علت اثرات مفید پروبیوتیک‌‏ها بر سلامت، این باکتری ‎ ‏ها به شکل‏ روز افزون به مواد لبنی و سایر مواد غذایی افزوده می‏شوند. لاکتوباسیل‌‏ها  از پر‌کاربرد‌ترین باکتری‌‏ها برای این منظور، هستند. هدف این مطالعه، جداسازی لاکتوباسیل‌‏های بومی با توانایی پروبیوتیک است .   مواد و روش ‏‏ ها: به کمک واکنش گرم و آزمایش کاتالاز، لاکتوباسیل‌‏ها از میان باکتری‌‏های جدا شده از 40 نمونه ماست بومی، تفکیک شدند. جدایه‌‏ها در اسیدیته 2.5به مدت 2 ساعت قرار گرفتند و با کشت نمونه‌‏ها و شمارش تعداد کلونی‏ها، توانایی مقاومت به اسید جدایه‌‏ها ارزیابی شد. ‏ سپس، از بین 18 باکتری مقاوم به اسید از طریق روش انتشار در ژل اثر ممانعتی جدایه‌‏ها روی بیماری‌زا‌‏هایی نظیر اشریشیا کلی و عامل عفونت‌‏های سوختگی پسودوموناس آ ئ روژینوزا بررسی و نتایج با نتایج سویه‌‏های تجاری مقایسه شد .   نتایج: نتایج نشان داد بیش‏ترین اثر مهاری علیه عوامل بیماری‌زا به جدایه‌‌ی ‏ ‏ S4 مربوط است که حدود ‏‏80 درصد‏ ‏ بازدارنده‌ خوب و ‏20 درصد‏ بازدارنده‌ قوی بودند. نتایج حاصل از این جدایه با نتایج به دست آمده در مورد سویه‌‌ تجاری لاکتوباسیلوس گاسری به‏طور کامل منطبق بود. همچنین کم‏ترین اثر ممانعتی علیه بیماری‌زا‌ها به جدایه‌های ‏(‏‏ Y4-Y5-Y11-Y14-Y15 ) مربوط بود که همه ‏(‏100 درصد)‏ بازدارنده‌ ضعیف بودند و سایر جدایه‌ها در دسته‌‌ی بازدارنده‌ خوب قرار گرفتند .   بحث و نتیجه ‏ گیری: با توجه به افزایش روز افزون مقاومت دارویی بیماری‌زا‌ها، امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها به‏ویژه لاکتوباسیل‌ها به عنوان جایگزین مناسب آنتی‌بوتیک‌ها حائز اهمیت است. باکتری‌های مورد بررسی در این مطالعه، تا حدودی قادر به جلوگیری از رشد بیماری‌زا‌ها بودند اما به منظور بررسی دقیق‌تر بهتر است از روش‌هایی با حساسیت بیشتر نظیر روش دو لایه و  MIC نیز استفاده شود .
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    باکتری‌های لاکتیک اسید‏
    لاکتوباسیل
    فعالیت ضد میکروبی
    روش چاهک
    میکروبیولوژی غذایی

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2013-03-21
    1392-01-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد باکتری شناسی، دانشگاه شهرکرد، ایران
    دانشیار میکروبیولوژی، پژوهشکده بیماری ‏های مشترک انسان و دام، دانشگاه شهرکرد، ایران
    استادیار میکروبیولوژی، دانشگاه شهرکرد، ایران،

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    http://bjm.ui.ac.ir/article_19477.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413234

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب