نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorابراهیمی علویجه, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorمحزونیه, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorمبینی دهکردی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:59:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:59:49Z
dc.date.available1399-07-09T11:59:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:59:49Z
dc.date.issued2013-03-21en_US
dc.date.issued1392-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-14en_US
dc.date.submitted1395-03-25fa_IR
dc.identifier.citationابراهیمی علویجه, سمیرا, محزونیه, محمد رضا, مبینی دهکردی, محسن. (1392). اثر متابولیت‌های لاکتوباسیل‌های جدا شده از ماست‌های بو‌‌می استان چهار‌محال و بختیاری ‌علیه باکتری‏های بیماری‌زا‌. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 2(5), 11-20.fa_IR
dc.identifier.issn2322-5173
dc.identifier.issn2322-5181
dc.identifier.urihttp://bjm.ui.ac.ir/article_19477.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413234
dc.description.abstractمقدمه: به علت اثرات مفید پروبیوتیک‌‏ها بر سلامت، این باکتری ‎ ‏ها به شکل‏ روز افزون به مواد لبنی و سایر مواد غذایی افزوده می‏شوند. لاکتوباسیل‌‏ها  از پر‌کاربرد‌ترین باکتری‌‏ها برای این منظور، هستند. هدف این مطالعه، جداسازی لاکتوباسیل‌‏های بومی با توانایی پروبیوتیک است .   مواد و روش ‏‏ ها: به کمک واکنش گرم و آزمایش کاتالاز، لاکتوباسیل‌‏ها از میان باکتری‌‏های جدا شده از 40 نمونه ماست بومی، تفکیک شدند. جدایه‌‏ها در اسیدیته 2.5به مدت 2 ساعت قرار گرفتند و با کشت نمونه‌‏ها و شمارش تعداد کلونی‏ها، توانایی مقاومت به اسید جدایه‌‏ها ارزیابی شد. ‏ سپس، از بین 18 باکتری مقاوم به اسید از طریق روش انتشار در ژل اثر ممانعتی جدایه‌‏ها روی بیماری‌زا‌‏هایی نظیر اشریشیا کلی و عامل عفونت‌‏های سوختگی پسودوموناس آ ئ روژینوزا بررسی و نتایج با نتایج سویه‌‏های تجاری مقایسه شد .   نتایج: نتایج نشان داد بیش‏ترین اثر مهاری علیه عوامل بیماری‌زا به جدایه‌‌ی ‏ ‏ S4 مربوط است که حدود ‏‏80 درصد‏ ‏ بازدارنده‌ خوب و ‏20 درصد‏ بازدارنده‌ قوی بودند. نتایج حاصل از این جدایه با نتایج به دست آمده در مورد سویه‌‌ تجاری لاکتوباسیلوس گاسری به‏طور کامل منطبق بود. همچنین کم‏ترین اثر ممانعتی علیه بیماری‌زا‌ها به جدایه‌های ‏(‏‏ Y4-Y5-Y11-Y14-Y15 ) مربوط بود که همه ‏(‏100 درصد)‏ بازدارنده‌ ضعیف بودند و سایر جدایه‌ها در دسته‌‌ی بازدارنده‌ خوب قرار گرفتند .   بحث و نتیجه ‏ گیری: با توجه به افزایش روز افزون مقاومت دارویی بیماری‌زا‌ها، امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها به‏ویژه لاکتوباسیل‌ها به عنوان جایگزین مناسب آنتی‌بوتیک‌ها حائز اهمیت است. باکتری‌های مورد بررسی در این مطالعه، تا حدودی قادر به جلوگیری از رشد بیماری‌زا‌ها بودند اما به منظور بررسی دقیق‌تر بهتر است از روش‌هایی با حساسیت بیشتر نظیر روش دو لایه و  MIC نیز استفاده شود .fa_IR
dc.format.extent379
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.relation.ispartofBiological Journal of Microorganismen_US
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectباکتری‌های لاکتیک اسید‏fa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectروش چاهکfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژی غذاییfa_IR
dc.titleاثر متابولیت‌های لاکتوباسیل‌های جدا شده از ماست‌های بو‌‌می استان چهار‌محال و بختیاری ‌علیه باکتری‏های بیماری‌زا‌fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد باکتری شناسی، دانشگاه شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار میکروبیولوژی، پژوهشکده بیماری ‏های مشترک انسان و دام، دانشگاه شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار میکروبیولوژی، دانشگاه شهرکرد، ایران،fa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue5
dc.citation.spage11
dc.citation.epage20
nlai.contributor.orcid0000-0002-0739-7878


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد