شرایط استخراج روی توان آنتی اکسیدانی و ترکیب بیوشیمیایی آرتیمیزیا آفسنطین
(ندگان)پدیدآور
سریری, ریحانهغفوری, حسیننقوی, محمد رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثرات دما و نوع حلال بر روی استخراج ترکیبات بیوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی Artemisia absinthium مطالعه شدند. تغییر مقدار ترکیبات بیوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره¬ها در شرایط¬ استخراجی متفاوت شامل دما (60-30 درجه سانتیگراد)، حلال (متانول اتانول و استونیتریل) و غلظت¬ حلال (100-25 %) مطالعه شد. مقادیر کل فنل¬ (mg GAE/100 g DW  1033-612) و توتال فلاونوئید (mg CE/100 g DW 392)  در نمونه¬ها اندازه گیری شد. ظرفیت شکار رادیکال های آزاد با استفاده از روش های مختلف، DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) (79-51%)، FRAP (ferric reducing antioxidant power) (µM TE /100g DW287-151) و ABTS (2,2-azinobis 3-ethyl-benzothiazoline-6-sulfonic acid) (39-17 mM TE/g FM) اندازه گیری گردید. بر اساس نتایج بدست آمده، متانول به عنوان حلال مناسب استخراج انتخاب شد. عصارهای بدست آمده در شرایط متانول 75 درصد و دمای 45 درجه بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند، در حالی که عصارهای بدست آمده با استفاده از متانول 75 درصد و دمای 60 درجه بالاترین سطح فنل را داشتند. آنالیز نمونه¬ها برای ترکیب آرتمیزینین با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد اما برخلاف برخی مطالعات، این ترکیب در نمونه¬ها شناسایی نشد . نتایج HPLC  وجود بیشترین مقدار ترکیب anabsinthin (58/16 میکروگرم در گرم گیاه) را در متانول 75% و  کمترین مقدار ( 45/9 میکروگرم در گرم گیاه ) را  درمتانول 25% نشان داد.
کلید واژگان
Artemisia absinthiumظرفیت آنتی اکسیدانی
anabsinthin
آرتمیزینین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranina Biology Society
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی/دانشگاه گیلاندانشگاه گیلان
دانشگاه تهران
شاپا
2383-27382383-2746




