نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسکندری, مختارfa_IR
dc.contributor.authorهمایی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاسدی کپورچال, صفوراfa_IR
dc.contributor.authorمیرنیا, سید خلاقfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:34:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:34:46Z
dc.date.available1399-07-09T11:34:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:34:46Z
dc.date.issued2013-12-22en_US
dc.date.issued1392-10-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-10en_US
dc.date.submitted1392-06-19fa_IR
dc.identifier.citationاسکندری, مختار, همایی, مهدی, اسدی کپورچال, صفورا, میرنیا, سید خلاق. (1392). بررسی جوانه‌زنی گیاه جو در محلول NaCl+CaCl2، آب شور طبیعی و خاک شور. تحقیقات غلات, 3(4), 335-347.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0163
dc.identifier.issn2538-6115
dc.identifier.urihttps://cr.guilan.ac.ir/article_1516.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/404911
dc.description.abstractجو گیاهی مقاوم به شوری است که می‌تواند در شرایط شور محصول نسبتاً زیادی تولید کند. شوری خاک معمولاً مانع جذب آب توسط بذرهای جو می‌شود و جوانه‌زنی و استقرار گیاهچه را به تأخیر می‌اندازد. اغلب پژوهش‌های مرتبط با جوانه‌زنی، در محلول‌های شور و نه در خاک‌های شور انجام شده است. حال آنکه در شرایط واقعی مزرعه‌، شوری خاک جوانه­زنی بذر را کنترل می‌کند. به منظور بررسی اثر شوری بر روند جوانه‌زنی بذرهای گیاه جو، سه آزمایش جداگانه طراحی و اجرا شد. در این آزمایش‌ها، جوانه‌زنی در محلول‌های NaCl + CaCl2، آب شور طبیعی و خاک شور بررسی شد.رقم انتخاب شده برای این آزمایش جو تروپی بود که یک رقم بهاره می‌باشد. آزمایش‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی با 13 تیمار شوری و 3 تکرار انجام شدند. تیمارهای شوری در هر سه آزمایش شامل EC صفر (شاهد)، 5 ،7 ،9 ،11 ،13 ،15 ،17 ،19، 21 ،23 ،25 و 27 دسی‌زیمنس بر متر بودند. شمارش بذرهای جوانه زده با فواصل زمانی مشخص انجام و تا هنگامی ادامه یافت که یا همه بذرها جوانه بزنند و یا تعداد بذرهای جوانه زده در دو شمارش متوالی ثابت بماند. سپس، سرعت جوانه‌زنی بذرها محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری، درصد جوانه‌زنی بذرها و سرعت جوانه­زنی کاهش می‌یابد، لیکن این کاهش در آب شور طبیعی بیشتر از محلول NaCl + CaCl2است. در شوری‌های بیشتر، سرعت جوانه­زنی کاهش یافت و این امر زمان لازم برای جوانه‌زنی را افزایش داد. نتایج آزمایش جوانه‌زنی در خاک نیز نشان داد که بذرها فقط تا تیمار 13 دسی‌زیمنس بر متر، جوانه‌زنی قابل قبولی دارند و از آن به بعد درصد جوانه‌زنی به شدت کاهش می‌یابد به گونه‌ای که در تیمار 23 دسی‌زیمنس بر متر بذرهای جو جوانه نزدند. این پدیده به دلیل اثر پتانسیل ماتریک خاک بر جذب آب توسط بذرها افزون بر اثر اسمتیک محیط شور ریشه است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات غلاتfa_IR
dc.relation.ispartofCereal Researchen_US
dc.subjectجوانه زنیfa_IR
dc.subjectشوریfa_IR
dc.subjectمقاومت به شوریfa_IR
dc.titleبررسی جوانه‌زنی گیاه جو در محلول NaCl+CaCl2، آب شور طبیعی و خاک شورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم خاک دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue4
dc.citation.spage335
dc.citation.epage347


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد