تحقیقات غلات
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
تجزیه و تحلیل برخی صفات زراعی ذرت تحت تیمار نانوسیلیکون در شرایط خاک شور
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-04-21)مقدمه: شوری یک تهدید مهم برای امنیت غذایی بهویژه در نواحی خشک و نیمهخشک محسوب میشود و این شوری خاک عمدتاً در اثر بارش کم، مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی، آبیاری با آبهای شور زیرزمینی، ضایعات صنعتی و جنگلزدایی اتفاق ...
-
تغییرات فیزیولوژیک ژنوتیپهای برگزیده گندم (Triticum aestivum L.) بر اساس عملکرد تحت شرایط دیم و آبیاری تکمیلی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-04-21)مقدمه: امروز تولید گندم به عنوان مهمترین گیاه زراعی جهان، تحت تاثیر تغییرات فزاینده اقلیمی قرار گرفته است. در همین راستا، بررسی عکسالعملهای فیزیولوژیک و زراعی ژنوتیپهای مقاوم و حساس گندم به تنش خشکی در شرایط متغیر دیم، ...
-
شناخت عوامل اقتصادی – اجتماعی اثرگذار بر تمایل شالیکاران شهرستان شوشتر به کشت برنج ارگانیک
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-04-21)مقدمه: برنج برای انسانها اهمیت زیادی دارد و بهعنوان غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان خدمت می کند. 20 درصد از کالری بیش از 3 میلیارد آسیایی را تامین میکند. با افزایش جمعیت، پیشبینی میشود که تا سال 2025 به 25 درصد ...
-
تاثیر دمای آب و مدت زمان جوانهدارکردن بر غلظت مواد معدنی و کیفیت پخت برنج قهوهای رقم هاشمی
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-04-21)مقدمه: برنج قهوهای ارزش تغذیهای بالاتری نسبت به برنج سفید دارد ولی به سبب داشتن بافت سفتتر و طولانیتر بودن مدت زمان پخت نسبت به برنج سفید، اغلب کمتر مورد پذیرش مصرف کننده قرار میگیرد. تحقیقات نشان میدهد که ...
-
تأثیر کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد سورگوم شیرین (Sorghum bicolor L.) تحت رژیمهای مختلف آبیاری
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: خشکی یکی از عوامل اصلی محدودکننده در تولید گیاهان زراعی، بهویژه سورگوم شیرین، محسوب میشود. تنش خشکی با ایجاد تغییرات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی، تأثیرات منفی بر جنبههای مختلف رشد سورگوم شیرین دارد و از ...
-
تأثیر هیومیک اسید بر عملکرد و کیفیت دانه و علوفه پنج رقم جو (Hordeum vulgare L.) دیم
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: جو (Hordeum vulgare L.) بهواسطه پتانسیل آن در تولید غذای سالم و به عنوان منبع عالی فیبر غذایی مورد توجه قرار گرفته است. هیومیک اسید، یک ترکیب آلی است که از مواد آلی تجزیه شده به دست میآید و بهدلیل محتوای هیدروژن، ...
-
پارامتریابی و ارزیابی مدل SSM-iCrop برای پیشبینی رشد و نمو، عملکرد دانه، تجمع و غلظت نیتروژن در گندم
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: گندم یکی از مهمترین گیاهان زراعی در ایران است، بهطوری که امنیت غذایی در این کشور تا حد زیادی به فرآوردههای حاصل از آرد دانه گندم وابسته است. بهمنظور بررسی رشد و نمو و پویایی نیتروژن در گیاهان زراعی، انجام ...
-
بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیت ارقام گندم نان Triticum aestivum L.) ) با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: گندم نانTriticum aestivum L.) ) یکی از مهمترین گیاهان زراعی جهان است. تنوع ژنتیکی پایه و اساس برنامههای انتخاب و بهرهبرداری از مخازن ژنی در فعالیتهای بهنژادی و تکامل جمعیتهای اصلاحی است. نشانگرهای SSR به عنوان ...
-
شبیهسازی بهرهوری آب آبیاری برنج تحت مدیریتهای مختلف آبیاری و کود نیتروژن
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: مدلهای رشد گیاهی علاوه بر پیشبینی عملکرد، توانایی ارزیابی تنوع و خطرات ناشی از سناریوهای مختلف مدیریتی را دارا میباشند. مدلسازی گیاهان میتواند منجربه کاهش استفاده از منابع تولید برای سناریوهای مدیریتی بهینه یا ...
-
بررسی ژنهای کلیدی و miRNA های دخیل در تحمل به تنش خشکی در برنج (Oryza sativa L.)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2025-01-20)مقدمه: گیاهان اغلب در معرض انواع تنشهای محیطی مانند خشکی قرار میگیرند که سبب کاهش رشد و بهرهوری محصول میگردد. از این رو هدف از انجام این مطالعه، شناسایی ژنهای کلیدی و مسیرهای درگیر در تحمل به تنش خشکی و معرفی آنها ...
-
تجزیه ارتباط برای محتوای پرولین و فروکتان در جو (Hordeum vulgare L.) تحت تنش سرمای دیررس بهاره با نشانگرهای میکروساتلیت
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: تنشهای زنده و غیرزنده محیطی عامل کاهش کمیت و کیفیت محصولات زراعی هستند. نوعی از تنش سرما با عنوان سرمای دیررس بهاره وجود دارد که در صورت بروز، متناسب با مراحل رشدی محصول، قادر است آسیبهای زیادی به کشاورزان و ...
-
تحلیل پایداری اجتماعی تولید برنج در شهرستان شفت
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: در صنعت کشاورزی و مواد غذایی، چرخه حیات اجتماعی یک زمینه نوظهور است که هدف آن تعیین کمیت اثرات اجتماعی مانند شرایط کار، تاثیرات جامعه و نگرانیهای حقوق بشر را در بر میگیرد. ارزیابی چرخه حیات در سال 2009 با چاپ ...
-
استفاده از بایپلاتهای دوگانه و سهگانه جهت تعیین ژنوتیپهای مطلوب گندم پاییزه از لحاظ صفات ریشهای، عملکرد و اجزای عملکرد تحت شرایط دیم
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: انتخاب و اصلاح برای افزایش عملکرد همیشه یکی از اهداف اصلی اصلاحگران گندم بوده است. از آنجا که عملکرد گندم دیم وابسته به رطوبت ذخیره شده در خاک در طول دوره بارش است، بنابراین، ارقام مختلف گیاهان زراعی باید برای هر ...
-
ارزیابی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای گندم دوروم بر اساس عملکرد و اجزای عملکرد دانه
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: گندم دوروم (Triticu turgidum L. Subsp. Durum) تنها گونه تتراپلوئید گندم است که دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. با توجه به سازگاری بالای این گیاه زراعی به شرایط آب و هوایی مدیترانهای، دستیابی به ارقام با پتانسیل ...
-
غربال تودههای بومی گندم دوروم ایرانی و خارجی با استفاده از شاخصهای تحمل به تنش
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: گندم دوروم یکی از محصولات زراعی مهم در جهان و ایران بهشمار میآید که همواره در مناطق مدیترانهای رشد و عملکرد آن به واسطه تنش خشکی بهویژه با تغییرات آب و هوایی جهانی تحت تأثیر قرار میگیرد. در این میان، تودهها ...
-
ارزیابی بیان برخی ژهای کلیدی مسیر بیوسنتز پرولین و صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک دو رقم گندم نان در واکنش به تنش شوری طی مراحل اولیه رشد
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-11-21)مقدمه: شوری یکی از مهمترین عاملهای محدود کننده تولید تمامی محصولات کشاورزی در بسیاری از مناطق جهان بهشمار میرود. در محیط شور، جذب عناصر غذایی در گیاهان کاهش مییابد. سازگاری گیاهان به تنشهای محیطی مستلزم تغییرات ...
-
ارزیابی قابلیت همزیستی قارچ Funneliformis mosseae با رقمهای زراعی جو تحت شرایط تنش شوری
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-08-22)مقدمه: همزیستی با قارچ میکوریزا آربسکولار (Arbuscular mycorrhizal Fungi) اغلب سبب افزایش تحمل گیاهان در مقابله با تنشهای مختلف میشود. در بین تنشهای غیرزنده، شوری سبب کاهش قابل توجه در میزان تولید محصول میشود. مطالعه ...
-
ارزیابی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای جو (Hordeum vulgare L.) با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-08-22)مقدمه: آگاهی از سطح تنوع ژنتیکی و برآورد آن در ژرمپلاسمهای گیاهی، اساس بسیاری از برنامههای بهنژادی بهشمار میرود. نشانگرهای ریزماهواره (SSR) بهدلیل تکرارپذیری بالا، ماهیت چندآللی، توارث همبارز و فراوانی ژنومی بالا، ...
-
بررسی تأثیر چند القاکننده زیستی و غیرزیستی بر مقاومت گندم به بیماری زنگ قهوهای (Puccinia triticina)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-08-22)مقدمه: گندم یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که ماده غذایی بیش از 80 درصد از جمعیت جهان را تأمین میکند. زنگ برگ یا زنگ قهوهای گندم که توسط Puccinia triticina ایجاد میشود، شایعترین بیماری زنگ در گندم است. یکی از روشهای ...
-
اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن بر محتوای نیتروژن بافت، سطح برگ و زیستتوده برنج (Oryza sativa L. cv. Hashemi)
(دانشگاه گیلانUniversity of Guilan, 2024-08-22)مقدمه: بهینهسازی مصرف کود نیتروژن برای افزایش بهرهوری و کاهش اثرات نامطلوب زیستمحیطی آن در شالیزارها، اهمیت زیادی دارد. با اینحال، پیشبینی دقیق زمان نیاز گیاه به نیتروژن و مدیریت مناسب آن در زراعت برنج چالشبرانگیز ...



