نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیرمرادیان, نادرfa_IR
dc.contributor.authorذکری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorعبدالهی, وحیدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:34:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:34:28Z
dc.date.available1399-07-09T11:34:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:34:28Z
dc.date.issued2013-08-23en_US
dc.date.issued1392-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-01-14en_US
dc.date.submitted1391-10-25fa_IR
dc.identifier.citationپیرمرادیان, نادر, ذکری, فاطمه, رضایی, مجتبی, عبدالهی, وحیده. (1392). استخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر- تعرق مرجع در منطقه رشت. تحقیقات غلات, 3(2), 95-106.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0163
dc.identifier.issn2538-6115
dc.identifier.urihttps://cr.guilan.ac.ir/article_1603.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/404811
dc.description.abstractتعیین تبخیر- تعرق در مطالعات آبی و به ویژه جهت برآورد آب مصرفی گیاه و طراحی سیستم‌های آبیاری ضروری است. یکی از مهم‌ترین مراحل در تعیین آب مورد نیاز گیاه، تعیین ضریب گیاهی و تبخیر- تعرق مرجع با توجه به عواملی مانند دوره رشد، تنوع گونه و واریته گیاه است. پژوهش حاضر در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور واقع در منطقه رشت، در سال­های 1390 و 1391 به منظور استخراج ضریب گیاهی برنج برای سه رقم هاشمی به عنوان رقم محلی، خزر به عنوان رقم اصلاح شده و بهار به عنوان رقم هیبرید انجام شد. مقادیر تبخیر- تعرق گیاه با نصب 3 عدد مینی­لایسیمتر استوانه‌ای برای هر رقم اندازه­گیری شد. استخراج ضرایب گیاهی بر پایه پنج روش پنمن-مانتیث فائو، تابش، بلانی-کریدل، تشت تبخیر و هارگریوز– سامانی جهت برآورد تبخیر- تعرق مرجع انجام گرفت. بر اساس نتایج، نیاز آبی ارقام خزر (526 میلی­متر) و بهار (490 میلی­متر) نسبت به رقم هاشمی (459 میلی­متر) به ترتیب به میزان 6/14 و 8/6 درصد بیشتر بود. ضرایب گیاهی با توجه به رقم و روش مبنای برآورد ETo، بین 76/0 تا 09/1 برای مرحله ابتدایی، 15/1 تا 48/1 برای مرحله میانی و 91/0 تا 21/1 برای مرحله انتهایی متغیر بود. تفاوت ضرایب گیاهی استخراج شده در این پژوهش به تفکیک مراحل سه­گانه با مقادیر توصیه شده فائو نشان از ضرورت استخراج ضرایب گیاهی بر مبنای شرایط محلی است. ضرایب مذکور با توجه به این­که بر مبنای روش برآورد تبخیر-تعرق مرجع استخراج شده می­تواند موجب تدقیق برآوردها در شرایط محدودیت دسترسی به داده­های هواشناسی شود. نتایج این پژوهش برای کارشناسان و متولیان آب منطقه در افزایش دقت برآوردهای نیاز آبی و با هدف استفاده از آن در طراحی پروژه­های آبی و برنامه­ریزی تحویل آب در شبکه­های آبیاری و زهکشی می­تواند موثر واقع شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات غلاتfa_IR
dc.relation.ispartofCereal Researchen_US
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectتبخیر- تعرقfa_IR
dc.subjectضریب گیاهیfa_IR
dc.subjectلایسیمترfa_IR
dc.titleاستخراج ضرایب گیاهی سه رقم برنج بر پایه روش برآورد تبخیر- تعرق مرجع در منطقه رشتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی گروه مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی پژوهش موسسه تحقیقات برنج کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی گروه مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage95
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد