همسانه سازی و بیان پپتید ضدمیکروبی امیگانان پنتاهیدروکلراید (MBI226) در توتون (Nicotiana tabacum) به منظور ایجاد مقاومت به باکتریهای بیماریزا
(ندگان)پدیدآور
بدر حداد, اعظمنظریان فیروزآبادی, فرهاداسماعیلی, احمدباقری, هدایتنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پپتیدهای ضدمیکروبی، مولکولهای قدیمی و حفاظت شده هستند که در مکانیسمهای دفاعی موجودات زنده مانند باکتریها، جانوران و گیاهان دیده میشوند. شناسایی و معرفی پپتیدهای ضدمیکروبی جدید، روشی مقرون به صرفه برای مقابله با میکروبهای بیماریزا و همچنین بهبود مقاومت گونههای گیاهان زراعی با استفاده از تکنولوژی DNA نوترکیب است. به این منظور یک سازه ژنی حاوی توالی ژن کد کننده پپتید ضدمیکروبی امیگانان (Omiganan) نوتروفیل گاو پس از همسانهسازی به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دیسکهای برگی توتون انتقال داده شد. با روش PCR حضور ژن کد کننده پپتید ضدمیکروبی در ژنوم گیاهان تراریخت اثبات و تعداد 6 گیاه تراریخت به همراه شاهد انتخاب شدند. پروتئین کل استخراج و از آن برای کنترل رشد برخی باکتریهای مهم انسانی مثل؛ E.coli ، Staphylococcus aureus و Bacillus cereus و همچنین برخی باکتریهای گیاهی مانند Xanthomonas campestris و Pseudomonas aeruginosa به روش دیسک و تشکیل هاله مهار کننده استفاده شد. نتایج نشان داد که پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیرتراریخت، بهطور معنیداری (05/0P
کلید واژگان
پپتید ضد میکروبیاگروباکتریوم تومفاشینز
پاتوژن
پروتئین نوترکیب
توتون
بیوتکنولوژی بیماریهای گیاهی
شماره نشریه
19تاریخ نشر
2017-10-231396-08-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایراناستاد گروه زراعت و اصلاحنباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
دانشیار گروه زراعت و اصلاحنباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران
شاپا
2252-07832322-4819




