| dc.contributor.author | بدر حداد, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظریان فیروزآبادی, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری, هدایت | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T11:29:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T11:29:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T11:29:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T11:29:44Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-07-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-05-04 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بدر حداد, اعظم, نظریان فیروزآبادی, فرهاد, اسماعیلی, احمد, باقری, هدایت. (1396). همسانه سازی و بیان پپتید ضدمیکروبی امیگانان پنتاهیدروکلراید (MBI226) در توتون (Nicotiana tabacum) به منظور ایجاد مقاومت به باکتریهای بیماریزا. فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 7(19), 1-13. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0783 | |
| dc.identifier.issn | 2322-4819 | |
| dc.identifier.uri | http://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_4209.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/403240 | |
| dc.description.abstract | پپتیدهای ضدمیکروبی، مولکولهای قدیمی و حفاظت شده هستند که در مکانیسمهای دفاعی موجودات زنده مانند باکتریها، جانوران و گیاهان دیده میشوند. شناسایی و معرفی پپتیدهای ضدمیکروبی جدید، روشی مقرون به صرفه برای مقابله با میکروبهای بیماریزا و همچنین بهبود مقاومت گونههای گیاهان زراعی با استفاده از تکنولوژی DNA نوترکیب است. به این منظور یک سازه ژنی حاوی توالی ژن کد کننده پپتید ضدمیکروبی امیگانان (Omiganan) نوتروفیل گاو پس از همسانهسازی به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دیسکهای برگی توتون انتقال داده شد. با روش PCR حضور ژن کد کننده پپتید ضدمیکروبی در ژنوم گیاهان تراریخت اثبات و تعداد 6 گیاه تراریخت به همراه شاهد انتخاب شدند. پروتئین کل استخراج و از آن برای کنترل رشد برخی باکتریهای مهم انسانی مثل؛ E.coli ، Staphylococcus aureus و Bacillus cereus و همچنین برخی باکتریهای گیاهی مانند Xanthomonas campestris و Pseudomonas aeruginosa به روش دیسک و تشکیل هاله مهار کننده استفاده شد. نتایج نشان داد که پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیرتراریخت، بهطور معنیداری (05/0P | fa_IR |
| dc.format.extent | 542 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه پیام نور | fa_IR |
| dc.publisher | Payame Noor University | en_US |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Crop Biotechnology | en_US |
| dc.subject | پپتید ضد میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | اگروباکتریوم تومفاشینز | fa_IR |
| dc.subject | پاتوژن | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین نوترکیب | fa_IR |
| dc.subject | توتون | fa_IR |
| dc.subject | بیوتکنولوژی بیماریهای گیاهی | fa_IR |
| dc.title | همسانه سازی و بیان پپتید ضدمیکروبی امیگانان پنتاهیدروکلراید (MBI226) در توتون (Nicotiana tabacum) به منظور ایجاد مقاومت به باکتریهای بیماریزا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه زراعت و اصلاحنباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زراعت و اصلاحنباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 19 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 13 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-8291-3887 | |