بررسی اثرات عصاره آبی زعفران (Crocus sativus) بر اندازه لاروهای مگس سرکه (Drosophila melanogaster) در بازههای زمانی مختلف مرحله لاروی
(ندگان)پدیدآور
فانی یزدی, سیده فاطمهرجبیان, مجیدمهدوی شهری, ناصرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده گیاه زعفران(Crocus sativus) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان میباشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم میباشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 5 جفت مگس سرکه وحشی بالغ سه روزه جهت جفتگیری و تخمگذاری به هر یک از ظروف کشت حاوی غلظتهای متفاوت عصاره آبی زعفران منتقل و پس از هشت ساعت خارج گردیدند. نمونهگیری از لاروها در هفت مرحله و با فواصل زمانی دوازده ساعته انجام و در هر مرحله تغییرات مورفومتریک طول و عرض آنها بررسی گردید. تجزیه و تحلیلهای آماری با نرمافزار SAS، تفاوت بین گروهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه One way ANOVA و میانگین دادهها با آزمون Ttukeyبا حداقل سطح معنیداری 05/0p
کلید واژگان
مگس سرکهزعفران
لارو
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPayame Noor University
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد، زیست شناسی سلولی تکوینی، دانشگاه پیام نوراستادیار، بیوشیمی، دانشگاه پیام نور
دانشیار، بافت شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2322-23872538-4856




