نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفانی یزدی, سیده فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرجبیان, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی شهری, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:55:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:55:28Z
dc.date.available1399-07-09T10:55:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:55:28Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-28en_US
dc.date.submitted1392-11-08fa_IR
dc.identifier.citationفانی یزدی, سیده فاطمه, رجبیان, مجید, مهدوی شهری, ناصر. (1393). بررسی اثرات عصاره آبی زعفران (Crocus sativus) بر اندازه لاروهای مگس سرکه (Drosophila melanogaster) در بازه‌های زمانی مختلف مرحله لاروی. فصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربی, 2(4), 67-75.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2387
dc.identifier.issn2538-4856
dc.identifier.urihttp://eab.journals.pnu.ac.ir/article_1347.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/391425
dc.description.abstractچکیده <br />گیاه زعفران(<em>Crocus</em> <em>sativus</em>) ، گیاه بومی کشور ایران و خصوصا منطقه خراسان می­باشد و دارای جایگاه خاصی در الگوی تغذیه مردم می­باشد. با توجه به مطالعات متعدد اثرات زعفران و از آنجا که در زمینه اثرات آن بر روند تکوین مگس سرکه به عنوان یک مدل جانوری مطالعات خاصی صورت نگرفته، در این مطالعه اثرات زعفران بر اندازه لاروها در حین تکوین، مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 5 جفت مگس سرکه وحشی بالغ سه روزه جهت جفت­گیری و تخم­گذاری به هر یک از ظروف کشت حاوی غلظت‎های متفاوت عصاره آبی زعفران منتقل و پس از هشت ساعت خارج گردیدند. نمونه­گیری از لاروها در هفت مرحله و با فواصل زمانی دوازده ساعته انجام و در هر مرحله تغییرات مورفومتریک طول و عرض آن­ها بررسی گردید. تجزیه و تحلیل­های آماری با نرم‎افزار SAS، تفاوت بین گروه‎ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه One way ANOVA و میانگین داده­ها با آزمون T<sub>tukey</sub>با حداقل سطح معنی‎داری 05/0p< مقایسه شدند. در غلظت‎های پایین­تر زعفران که شامل غلظت‎های 20-3/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر است، افزایش اندازه لاروها در سه نمونه‎برداری اولیه، در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. با افزایش غلظت­ زعفران در محیط کشت، کاهش معنی­دار اندازه لاروها در اکثر نمونه‎برداری‎­ها در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. با توجه به افزایش معنی­دار اندازه لاروها در نمونه‎برداری­های اولیه وکاهش معنی­دار اندازه لاروها در غلظت‎های بالاتر زعفران می­توان گفت زعفران در مراحل اولیه لاروی، اثرات مثبت و در غلظت‎های بالا، اثر منفی بر زیست‎پذیری این موجود زنده داشته است.fa_IR
dc.format.extent636
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.publisherPayame Noor Universityen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه علمی- پژوهشی زیست شناسی جانوری تجربیfa_IR
dc.relation.ispartofExperimental animal Biologyen_US
dc.subjectمگس سرکهfa_IR
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectلاروfa_IR
dc.titleبررسی اثرات عصاره آبی زعفران (Crocus sativus) بر اندازه لاروهای مگس سرکه (Drosophila melanogaster) در بازه‌های زمانی مختلف مرحله لارویfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، زیست شناسی سلولی تکوینی، دانشگاه پیام نورfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، بیوشیمی، دانشگاه پیام نورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، بافت شناسی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage67
dc.citation.epage75


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد