اثر کاربرد ترکیبی روغن ولک، کلسیم و پتاسیم بر زمان شکوفایی و فیزیولوژی تحمل به سرمای جوانه انگور (Vitis vinifera L.)
(ندگان)پدیدآور
صابری, عباسکریمی, روح اللهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی کلسیم، پتاسیم و روغن ولک بهصورت تلفیقی و جداگانه بر زمان شکوفایی جوانه و شاخصهای فیزیولوژیکی تحمل به سرما در انگور بیدانهسفید، آزمایشی بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1396 در یک تاکستان20 ساله واقع در روستای عباسآباد از توابع شهرستان خنداب استان مرکزی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد، روغن ولک، روغن ولک+  کلسیم، روغن ولک+  پتاسیم، پتاسیم، کلسیم، کلسیم + پتاسیم و ولک + کلسیم+ پتاسیم بود. تاکها با روغن ولک (یک درصد) کلسیم (دو درصد) و پتاسیم (سه درصد) در اواخر اسفند طی دو مرحله نوکپنبهای و یک هفته بعد محلولپاشی شدند. تیمار ترکیبی ولک + کلسیم + پتاسیم منجر به تاخیر در باز شدن جوانهها به مدت 5 روز در مقایسه با تاکهای شاهد شد. بیشترین غلظت کربوهیدرات، فنل کل و پروتئینمحلول در تاکهای تیمار شده با ترکیب کلسیم + پتاسیم بدست آمد و کمترین این ترکیبات مربوط به تیمار ولک به تنهایی و شاهد بود. همچنین بیشترین میزان کلروفیلa ، b، کاروتنوئیدها و کلروفیل کل از تیمار ترکیبی کلسیم + پتاسیم و کمترین این رنگیزهها در تیمار ولک مشاهده شد. بالاترین محتوای آب نسبی، نشت یونی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء نیز در تاکهای شاهد مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش، برای اجتناب از سرمای دیررس بهاره در تاکستانها تلفیق محلولپاشی روغن ولک + کلسیم + پتاسیم در باغات انگور مناسب تشخیص داده شد.
کلید واژگان
انگورتغذیه
تنش سرما
فنول کل
کربوهیدرات
شماره نشریه
55تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانگروه مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران




