نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصابری, عباسfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, روح اللهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:22Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:22Z
dc.date.issued2019-11-22en_US
dc.date.issued1398-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-16en_US
dc.date.submitted1397-08-25fa_IR
dc.identifier.citationصابری, عباس, کریمی, روح الله. (1398). اثر کاربرد ترکیبی روغن ‌ولک، کلسیم و پتاسیم بر زمان شکوفایی و فیزیولوژی تحمل به سرمای جوانه انگور (Vitis vinifera L.). فیزیولوژی محیطی گیاهی, 14(55), 26-38.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_669639.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388734
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر محلول­پاشی کلسیم، پتاسیم و روغن ولک به­صورت تلفیقی و جداگانه بر زمان شکوفایی جوانه و شاخص­های فیزیولوژیکی تحمل به سرما در انگور بی­دانه­سفید، آزمایشی به‌­صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1396 در یک تاکستان20 ساله واقع در روستای عباس‌آباد از توابع شهرستان خنداب استان مرکزی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد، روغن ولک، روغن ولک+  کلسیم، روغن ولک+  پتاسیم، پتاسیم، کلسیم، کلسیم + پتاسیم و ولک + کلسیم+ پتاسیم بود. تاک­ها با روغن ولک (یک درصد) کلسیم (دو درصد) و پتاسیم (سه درصد) در اواخر اسفند طی دو مرحله نوک­پنبه­ای و یک هفته بعد محلول­پاشی شدند. تیمار ترکیبی ولک + کلسیم + پتاسیم منجر به تاخیر در باز شدن جوانه­ها به مدت 5 روز در مقایسه با تاک­های شاهد شد. بیشترین غلظت کربوهیدرات، فنل کل و پروتئین­محلول در تاک­های تیمار شده با ترکیب کلسیم + پتاسیم بدست آمد و کمترین این ترکیبات مربوط به تیمار ولک به تنهایی و شاهد بود. همچنین بیشترین میزان کلروفیلa ، b، کاروتنوئیدها و کلروفیل کل از تیمار ترکیبی کلسیم + پتاسیم و کمترین این رنگیزه­ها در تیمار ولک مشاهده شد. بالاترین محتوای آب نسبی، نشت یونی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء نیز در تاک­های شاهد مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش، برای اجتناب از سرمای دیررس بهاره در تاکستان­ها تلفیق محلول­پاشی روغن ولک + کلسیم + پتاسیم در باغات انگور مناسب تشخیص داده شد.fa_IR
dc.format.extent428
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectانگورfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectتنش سرماfa_IR
dc.subjectفنول کلfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.titleاثر کاربرد ترکیبی روغن ‌ولک، کلسیم و پتاسیم بر زمان شکوفایی و فیزیولوژی تحمل به سرمای جوانه انگور (Vitis vinifera L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue55
dc.citation.spage26
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد