نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشم آبادی, داودfa_IR
dc.contributor.authorنمکی, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorسعیدزاده, فرزینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:18Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:18Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-06-09en_US
dc.date.submitted1397-03-19fa_IR
dc.identifier.citationهاشم آبادی, داود, نمکی, محمد حسین, سعیدزاده, فرزین. (1397). تأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت‌فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژن. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 13(52), 67-80.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_663976.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388713
dc.description.abstractنیتروژن مهمترین عنصر در رشد و عملکرد گیاهان است. برای تامین نیتروژن نیاز گیاه منابع مختلفی وجود دارد که کاربرد کودهای شیمیایی از آن جمله است. اما کاربرد بیش از حد کودهای شیمیایی علاوه بر آلودگی آب و خاک، سلامت جامعه را نیز با مخاطراتی روبرو کرده است. بنابراین بهینه سازی مصرف کودهای شیمیـایی و جایگزین کردن آن با کودهای بیولوژیک می‌تواند قدمی برای افزایش سلامت جامعه باشد. به‌همین منظور یک آزمایش مزرعه‌ای با سطوح مختلف کود اوره و تأثیر کودهای زیستی و نانونیتروژن به صورت فاکتــوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی انجام شد. فاکتور اول آزمایش شامل سطوح کود اوره (0، 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) و فاکتور دوم شامل منابع نیتروژن (آزوسپریلوم، ازتوباکتر، نانونیتروژن و شاهد) بود. نتایج نشان داد که در تمامی تیمارها، با افزایش کاربرد کود اوره طول بوته و وزن اندام هوایی افزایش، ولی ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، ترکیبات فلاونوییدی کل، مقدار آنتوسیانین و ویتامینث میوهکاهش یافت. بیشترین وزن تر اندام هوایی و تعداد میوه از تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره به‌دست آمد. در حالی که بیشترین مقدار ویتامین‌ث، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و ظرفیت فنل کل از گیاهان تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپریلوم به‌دست آمد ولی تیمار ازتوباکتر نسبت به آزوسپریلوم در اغلب صفات برتری نشان داد و با افزایش مصرف کود اوره، کارایی خود را نسبت به تیمار شاهد حفظ کرد. بیشترین عملکرد میوه از تیمار نانو نیتروژن + 75 کیلوگرم اوره به دست آمد ولی به لحاظ آماری اختلاف معنی‌دار با تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نداشت. بنابراین از آنجا که هدف از آزمایش افزایش عملکرد و کیفیت میوه بود، تیمار ازتوباکتر + 75 کیلوگرم اوره نسبت به سایر تیمارها قابل توصیه می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent1146
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectآزوسپریلومfa_IR
dc.subjectازتوباکترfa_IR
dc.subjectظرفیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.titleتأثیر کودهای زیستی و نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی توت‌فرنگی (Fragaria × ananassa Duch., cv. Selva) تحت سطوح مختلف کود نیتروژنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نبات، واحد آستارا، دانشگاه آزاد اسلامی، آستارا، ایران.fa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue52
dc.citation.spage67
dc.citation.epage80


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد