تغییرات در کربوهیدرات های محلول و فعالیت آنزیم های پالاینده گونه های اکسیژن فعال در کدوتخم کاغذی طی انبارداری در دماها و رطوبتهای بذر مختلف
(ندگان)پدیدآور
قادری فر, فرشیدسلطانی, افشینصادقی پور, حمیدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زوال یک پدیده طبیعی است که در همه بذرها رخ می دهد و منجر به کاهش تدریجی قابلیت حیات بذر در طی انبارداری میگردد. در مطالعه حاضر روابط بین تجمع قندهای احیایی و غیر احیایی، مقدار پروتئین محلول، فعالیت آنزیمهای پالاینده گونههای اکسیژن فعال (کاتالاز و پراکسیداز) و زوال بذر در کدو تخم کاغذی بررسی شد. بذرهای این گیاه در دماهای 35 و 50 درجه سانتی گراد و رطوبت بذر 5، 8 و 14 درصد به مدت 2 و 4 روز قرار گرفتند. با افزایش دما و رطوبت بذر، تجمع قندهای احیایی افزایش و مقدار پروتئین محلول و قندهای غیراحیایی کاهش یافت که بیانگر این موضوع است که زوال در بذر کدوتخمکاغذی با واکنشهای آمادوری و مایلارد همراه است. کاهش پروتئینهای محلول با افزایش هدایت الکتریکی همراه بود. علت افزایش هدایت الکتریکی غشاء ممکن است ناشی از برخی اختلالات در ترکیبات پروتئینهای غشاء در نتیجه واکنش گلیکوسیون غیرآنزیمی پروتئینها و آمینواسیدها با قندهای احیایی در واکنشهای آمادوری و مایلارد باشد. همچنین کاهش جوانهزنی با کاهش فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتی اکسیدانت در حفاظت بذرها در مقابل گونههای اکسیژن فعال میباشد. به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق بیانگر این مطلب است که زوال در بذرهای کدو تخم کاغذی با تجمع قندهای احیایی و کاهش پروتئین محلول همراه است که حاکی از فعال شدن واکنشهای آمادوری و مایلارد در بذرهای کدو تخم کاغذی در طی زوال میباشد.
کلید واژگان
زوالجوانه زنی
واکنش های آمادوری و مایلارد
پروتئین
تکنولوژی بذر
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه گلستان
شاپا
2008-739X2008-7403




