نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقادری فر, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, افشینfa_IR
dc.contributor.authorصادقی پور, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:34:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:34:19Z
dc.date.available1399-07-09T10:34:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:34:19Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-03-26en_US
dc.date.submitted1392-01-06fa_IR
dc.identifier.citationقادری فر, فرشید, سلطانی, افشین, صادقی پور, حمیدرضا. (1393). تغییرات در کربوهیدرات‏ های محلول و فعالیت آنزیم‏ های پالاینده گونه‏ های اکسیژن فعال در کدوتخم کاغذی طی انبارداری در دماها و رطوبت‏های بذر مختلف. مجله تولید گیاهان زراعی, 7(1), 157-179.fa_IR
dc.identifier.issn2008-739X
dc.identifier.issn2008-7403
dc.identifier.urihttp://ejcp.gau.ac.ir/article_1651.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384323
dc.description.abstractزوال یک پدیده طبیعی است که در همه بذرها رخ می دهد و منجر به کاهش تدریجی قابلیت حیات بذر در طی انبارداری می‏گردد. در مطالعه حاضر روابط بین تجمع قندهای احیایی و غیر احیایی، مقدار پروتئین محلول، فعالیت آنزیم‏های پالاینده گونه‏های اکسیژن فعال (کاتالاز و پراکسیداز) و زوال بذر در کدو تخم کاغذی بررسی شد. بذرهای این گیاه در دماهای 35 و 50 درجه سانتی گراد و رطوبت بذر 5، 8 و 14 درصد به مدت 2 و 4 روز قرار گرفتند. با افزایش دما و رطوبت بذر، تجمع قندهای احیایی افزایش و مقدار پروتئین محلول و قندهای غیراحیایی کاهش یافت که بیانگر این موضوع است که زوال در بذر کدوتخم‏کاغذی با واکنش‏های آمادوری و مایلارد همراه است. کاهش پروتئین‏های محلول با افزایش هدایت الکتریکی همراه بود. علت افزایش هدایت الکتریکی غشاء ممکن است ناشی از برخی اختلالات در ترکیبات پروتئین‏های غشاء در نتیجه واکنش گلیکوسیون غیرآنزیمی پروتئین‏ها و آمینواسیدها با قندهای احیایی در واکنش‏های آمادوری و مایلارد ‏باشد. همچنین کاهش جوانه‏زنی با کاهش فعالیت آنزیم‏های کاتالاز و پراکسیداز همراه بود که بیانگر کاهش کارایی سیستم آنتی اکسیدانت در حفاظت بذرها در مقابل گونه‏های اکسیژن فعال می‏باشد. به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق بیانگر این مطلب است که زوال در بذرهای کدو تخم کاغذی با تجمع قندهای احیایی و کاهش پروتئین محلول همراه است که حاکی از فعال شدن واکنش‏های آمادوری و مایلارد در بذرهای کدو تخم کاغذی در طی زوال می‏باشد.fa_IR
dc.format.extent878
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله تولید گیاهان زراعیfa_IR
dc.subjectزوالfa_IR
dc.subjectجوانه زنیfa_IR
dc.subjectواکنش های آمادوری و مایلاردfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectتکنولوژی بذرfa_IR
dc.titleتغییرات در کربوهیدرات‏ های محلول و فعالیت آنزیم‏ های پالاینده گونه‏ های اکسیژن فعال در کدوتخم کاغذی طی انبارداری در دماها و رطوبت‏های بذر مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه گلستانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage157
dc.citation.epage179


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد