| dc.contributor.author | قربانی, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان نیا, جلال | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدلو هریس, سیدصادق | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبرزاده, بابک | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:33:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:33:06Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:33:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:33:06Z | |
| dc.date.issued | 2013-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-01-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-11-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قربانی, رسول, دهقان نیا, جلال, سیدلو هریس, سیدصادق, قنبرزاده, بابک. (1392). مدل سازی پارامترهای رنگی در طی خشک کردن آلوی پیش تیمار شده با اولتراسوند و آب گیری اسمزی. نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی, 5(1), 27-59. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-3544 | |
| dc.identifier.issn | 2423-3803 | |
| dc.identifier.uri | http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1554.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383894 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر بکارگیری همزمان پیش¬تیمارهای اولتراسوند و آبگیری اسمزی بر تغییرات پارامترهای رنگی و ارزیابی حسی آلو طی خشک¬کردن با جریان هوای داغ بود. در این پژوهش، پیش¬تیمارهای اولتراسوند در 2 زمان 10 و 30 دقیقه، غلظت محلول اسمزی در 2 بریکس 50 و 70 و زمان غوطه¬وری در محلول اسمزی در 4 زمان 60، 120، 180 و 240 دقیقه روی نمونه¬های آلو اعمال شد و سپس این نمونه¬ها در دمای 80 درجه سانتیگراد و سرعت هوای 4/1 متر بر ثانیه خشک شدند. نتایج نشان داد که با کاهش محتوای رطوبتی در طول خشک¬شدن، میزان روشنایی (L) و زردی (b) نمونه¬ها کاهش ولی میزان قرمزی (a) افزایش می¬یابد. استفاده همزمان از دو پیش¬تیمار اولتراسوند و آبگیری اسمزی باعث افزایش معنی¬دار میزان L و b و کاهش معنی¬دار میزان a در مقایسه با تیمار کنترل شد. همچنین، استفاده از دو پیش¬تیمار مذکور باعث بهبود دیگر پارامترهای رنگی (تغییر رنگ کلی، شاخص کروما، زاویه هیو و شاخص قهوه¬ای شدن) شد. نتایج بدست آمده از ارزیابی حسی نمونه¬های آلو، بیانگر بهبود شکل ظاهری، رنگ، عطر و طعم و حالت کلی نمونه¬های پیش¬تیمار شده با اولتراسوند و آبگیری اسمزی بود. علاوه بر این، مدلسازی تغییرات پارامترهای رنگی نمونه¬های آلو در طول خشک¬شدن، توسط مدلهای موجود در منابع و مدلهای پیشنهادی در این تحقیق صورت گرفت و سپس، یکی از مدلهای پیشنهادی به عنوان بهترین مدل پیش¬بینی کننده تغییرات پارامترهای رنگی آلو تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 562 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.publisher | Gorgan University Of Agricultural Sciences | en_US |
| dc.relation.ispartof | نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Processing and Preservation | en_US |
| dc.subject | "تغییر رنگ کلی" | fa_IR |
| dc.subject | "شاخص کروما" | fa_IR |
| dc.subject | "زاویه هیو" | fa_IR |
| dc.subject | "شاخص قهوه ای شدن" | fa_IR |
| dc.subject | مهندسی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | مدل سازی پارامترهای رنگی در طی خشک کردن آلوی پیش تیمار شده با اولتراسوند و آب گیری اسمزی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 27 | |
| dc.citation.epage | 59 | |