مدل سازی پارامترهای رنگی در طی خشک کردن آلوی پیش تیمار شده با اولتراسوند و آب گیری اسمزی
(ندگان)پدیدآور
قربانی, رسولدهقان نیا, جلالسیدلو هریس, سیدصادققنبرزاده, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر بکارگیری همزمان پیش¬تیمارهای اولتراسوند و آبگیری اسمزی بر تغییرات پارامترهای رنگی و ارزیابی حسی آلو طی خشک¬کردن با جریان هوای داغ بود. در این پژوهش، پیش¬تیمارهای اولتراسوند در 2 زمان 10 و 30 دقیقه، غلظت محلول اسمزی در 2 بریکس 50 و 70 و زمان غوطه¬وری در محلول اسمزی در 4 زمان 60، 120، 180 و 240 دقیقه روی نمونه¬های آلو اعمال شد و سپس این نمونه¬ها در دمای 80 درجه سانتیگراد و سرعت هوای 4/1 متر بر ثانیه خشک شدند. نتایج نشان داد که با کاهش محتوای رطوبتی در طول خشک¬شدن، میزان روشنایی (L) و زردی (b) نمونه¬ها کاهش ولی میزان قرمزی (a) افزایش می¬یابد. استفاده همزمان از دو پیش¬تیمار اولتراسوند و آبگیری اسمزی باعث افزایش معنی¬دار میزان L و b و کاهش معنی¬دار میزان a در مقایسه با تیمار کنترل شد. همچنین، استفاده از دو پیش¬تیمار مذکور باعث بهبود دیگر پارامترهای رنگی (تغییر رنگ کلی، شاخص کروما، زاویه هیو و شاخص قهوه¬ای شدن) شد. نتایج بدست آمده از ارزیابی حسی نمونه¬های آلو، بیانگر بهبود شکل ظاهری، رنگ، عطر و طعم و حالت کلی نمونه¬های پیش¬تیمار شده با اولتراسوند و آبگیری اسمزی بود. علاوه بر این، مدلسازی تغییرات پارامترهای رنگی نمونه¬های آلو در طول خشک¬شدن، توسط مدلهای موجود در منابع و مدلهای پیشنهادی در این تحقیق صورت گرفت و سپس، یکی از مدلهای پیشنهادی به عنوان بهترین مدل پیش¬بینی کننده تغییرات پارامترهای رنگی آلو تحت شرایط مورد آزمایش انتخاب شد.
کلید واژگان
"تغییر رنگ کلی""شاخص کروما"
"زاویه هیو"
"شاخص قهوه ای شدن"
مهندسی علوم و صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-04-211392-02-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تبریزدانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز
شاپا
2423-35442423-3803




