• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر شرایط عصاره گیری به کمک فراصوت بر میزان استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی از میوه داغداغان (Celtis australis)

    (ندگان)پدیدآور
    نصیری فر, زهراصادقی ماهونک, علیرضاکمالی, فائزه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    443.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو شیوه استخراج با فراصوت اعم از پروب و حمام، بر میزان استخراج ترکیب­های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکال­های آزاد DPPH از میوه داغداغان با استفاده از سه حلال استخراجی آب، متانول 80 درصد و اتانول 70 درصد بود. بر­اساس نتایج، در روش استخراج با پروب فراصوت، حلال اتانول 70 درصد و زمان 20 دقیقه بیشترین میزان ترکیب­های فنولی (017/0±906/8 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک)، فلاونوئیدی (056/0±345/3 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) و قدرت مهار کنندگی رادیکال­های آزادDPPH (127/1±723/94 درصد) را نشان داد. کمترین میزان استخراج ترکیب­های فنولی نیز مربوط به آب 5 دقیقه با 184/0±315/4 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت تیمار متانول 80 درصد در زمان 90 دقیقه با 015/0± 816/8 میلی‌گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فنولی را داشت و نیز تیمار اتانول 70-90 دقیقه با 020/0±536/2 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک، بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فلاونوئیدی را در بین تیمارها داشتند. کمترین میزان استخراج ترکیب­های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار کنندگی رادیکال‌های آزادDPPH  در هر دو روش فراصوت  مربوط به آب[1]30 دقیقه (برای حمام فراصوت) و آب 5 دقیقه (برای پروب فراصوت) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استخراج به کمک پروب و حمام فراصوت تاثیر متفاوتی در میزان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاه داغداغان داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود. *مسئول مکاتبه: sadeghiaz@yahoo.comهدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو شیوه استخراج با فراصوت اعم از پروب و حمام، بر میزان استخراج ترکیب­های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار رادیکال­های آزاد DPPH از میوه داغداغان با استفاده از سه حلال استخراجی آب، متانول 80 درصد و اتانول 70 درصد بود. بر­اساس نتایج، در روش استخراج با پروب فراصوت، حلال اتانول 70 درصد و زمان 20 دقیقه بیشترین میزان ترکیب­های فنولی (017/0±906/8 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک)، فلاونوئیدی (056/0±345/3 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) و قدرت مهار کنندگی رادیکال­های آزادDPPH (127/1±723/94 درصد) را نشان داد. کمترین میزان استخراج ترکیب­های فنولی نیز مربوط به آب 5 دقیقه با 184/0±315/4 میلی‌گرم معادل اسیدگالیک به گرم نمونه خشک بود. در روش استخراج به کمک حمام فراصوت تیمار متانول 80 درصد در زمان 90 دقیقه با 015/0± 816/8 میلی‌گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فنولی را داشت و نیز تیمار اتانول 70-90 دقیقه با 020/0±536/2 معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک، بیشترین میزان استخراج ترکیب‌های فلاونوئیدی را در بین تیمارها داشتند. کمترین میزان استخراج ترکیب­های فنولی، فلاونوئیدی و قدرت مهار کنندگی رادیکال‌های آزادDPPH  در هر دو روش فراصوت  مربوط به آب30 دقیقه (برای حمام فراصوت) و آب 5 دقیقه (برای پروب فراصوت) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استخراج به کمک پروب و حمام فراصوت تاثیر متفاوتی در میزان استخراج ترکیبات زیست فعال گیاه داغداغان داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود.

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-06-22
    1392-04-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2423-3544
    2423-3803
    URI
    http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1464.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383890

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب