• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مدیریت خاک و تولید پایدار
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف کلرید پتاسیم و دما بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمایی دانهال نارنج

    (ندگان)پدیدآور
    رفیعی راد, زینب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    535.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده دمای پایین یکی از عوامل محیطی مهم محدود‌کننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. یکی از راهکارهای افزایش تحمل گیاهان به تنش‌های غیرزیستی، تغذیه با کودهای پتاسه می‌باشد. بر این اساس، در تحقیق حاضر اثرات مصرف کلریدپتاسیم با غلظت‌های مختلف ( صفر، 5/2، 5 و 10 میلی‌مولار) و تحت سطوح مختلف دمایی صفر، 3- و 25 درجه سانتی‌گراد بر واکنش‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی شاخساره‌های جوان نارنج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در موسسه تحقیقات مرکبات کشور(رامسر) و در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداکثر مقادیر کارتنوئید و پراکسیداسیون‌لیپیدها در دمای 3- درجه سانتی‌گراد و تیمار صفر میلی‌مولار کلریدپتاسیم مشاهده شد. حداکثر مقدار کلروفیلa ، b و کل در بالاترین غلظت کلریدپتاسیم و دمای 25درجه سانتی‌گراد مشاهده گردید. حداکثر میزان پرولین نیز در غلظت صفرمیلی‌مولار کلریدپتاسیم و دمای 3- درجه سانتی‌گراد مشاهد شد. به طورکلی پتاسیم با افزایش محتوی آب‌برگ و کاهش متابولیت‌های ثانویه‌ای مانند پرولین وهمچنین کاهش پتانسیل آب ‌برگ، موجب افزایش پایداری غشاء سلولی و تحمل‌پذیری نارنج به دمای پایین گردید. چکیده دمای پایین یکی از عوامل محیطی مهم محدود‌کننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. یکی از راهکارهای افزایش تحمل گیاهان به تنش‌های غیرزیستی، تغذیه با کودهای پتاسه می‌باشد. بر این اساس، در تحقیق حاضر اثرات مصرف کلریدپتاسیم با غلظت‌های مختلف ( صفر، 5/2، 5 و 10 میلی‌مولار) و تحت سطوح مختلف دمایی صفر، 3- و 25 درجه سانتی‌گراد بر واکنش‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی شاخساره‌های جوان نارنج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در موسسه تحقیقات مرکبات کشور(رامسر) و در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداکثر مقادیر کارتنوئید و پراکسیداسیون‌لیپیدها در دمای 3- درجه سانتی‌گراد و تیمار صفر میلی‌مولار کلریدپتاسیم مشاهده شد. حداکثر مقدار کلروفیلa ، b و کل در بالاترین غلظت کلریدپتاسیم و دمای 25درجه سانتی‌گراد مشاهده گردید. حداکثر میزان پرولین نیز در غلظت صفرمیلی‌مولار کلریدپتاسیم و دمای 3- درجه سانتی‌گراد مشاهد شد. به طورکلی پتاسیم با افزایش محتوی آب‌برگ و کاهش متابولیت‌های ثانویه‌ای مانند پرولین وهمچنین کاهش پتانسیل آب ‌برگ، موجب افزایش پایداری غشاء سلولی و تحمل‌پذیری نارنج به دمای پایین گردید. چکیده دمای پایین یکی از عوامل محیطی مهم محدود‌کننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. یکی از راهکارهای افزایش تحمل گیاهان به تنش‌های غیرزیستی، تغذیه با کودهای پتاسه می‌باشد. بر این اساس، در تحقیق حاضر اثرات مصرف کلریدپتاسیم با غلظت‌های مختلف ( صفر، 5/2، 5 و 10 میلی‌مولار) و تحت سطوح مختلف دمایی صفر، 3- و 25 درجه سانتی‌گراد بر واکنش‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی شاخساره‌های جوان نارنج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در موسسه تحقیقات مرکبات کشور(رامسر) و در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداکثر مقادیر کارتنوئید و پراکسیداسیون‌لیپیدها در دمای 3- درجه سانتی‌گراد و تیمار صفر میلی‌مولار کلریدپتاسیم مشاهده شد. حداکثر مقدار کلروفیلa ، b و کل در بالاترین غلظت کلریدپتاسیم و دمای 25درجه سانتی‌گراد مشاهده گردید. حداکثر میزان پرولین نیز در غلظت صفرمیلی‌مولار کلریدپتاسیم و دمای 3- درجه سانتی‌گراد مشاهد شد. به طورکلی پتاسیم با افزایش محتوی آب‌برگ و کاهش متابولیت‌های ثانویه‌ای مانند پرولین وهمچنین کاهش پتانسیل آب ‌برگ، موجب افزایش پایداری غشاء سلولی و تحمل‌پذیری نارنج به دمای پایین گردید.
    کلید واژگان
    پراکسیداسیون‌لیپیدها
    پرولین
    کلریدپتاسیم
    نارنج

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-03-21
    1396-01-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه زنجان

    شاپا
    2322-1267
    2322-1275
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/ejsms.2017.9012.1544
    http://ejsms.gau.ac.ir/article_3652.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383358

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب