• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تنش‌های محیطی در علوم زراعی
    • دوره 11, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر سطوح آبیاری و محلول‌پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (<i>Hibiscus sabdariffa</i> L.)

    (ندگان)پدیدآور
    فتحی, امینبهامین, صادق
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    316.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی اثرات سطوح آبیاری و محلول‌پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر روی چای ترش آزمایشی در سال 1392 در مزرعه‌ای در سرابله از توابع شهرستان سیروان واقع در استان ایلام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به‌صورت اسپلیت پلات با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عامل اصلی آبیاری با سه سطح 100، 130 و 160 میلی‌متر تبخیر از تشتک کلاس A و عامل فرعی محلول‌پاشی با چهار سطح شامل اسید هیومیک، سولفات روی، اسید سالیسیلیک و شاهد بودند. نتایج به‌دست‌آمده در تیمار سطوح آبیاری نشان داد که بیشترین تعداد میوه در بوته در تیمار 100 میلی‌متر تبخیر به میزان 56.34 و کمترین تعداد میوه در بوته در تیمار 160 میلی‌متر تبخیر به میزان 45.27 به دست آمد. با محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بیشترینمیزان آنتوسیانین به میزان 0.26 (میکروگرم بر میلی‌لیتر) و کمترین میزان هم در حالت عدم محلول‌پاشی (شاهد) به میزان 0.2 (میکروگرم بر میلی‌لیتر) به دست آمد. نتایج به‌دست‌آمده در تیمار آبیاری نشان داد که بیشترین اسانس در تیمار 160 میلی‌متر تبخیر به میزان 2.21 درصد و کمترین اسانس در تیمار 100 میلی‌متر تبخیر به میزان 1.98 درصد به دست آمد. به‌طورکلی نتایج این تحقیق نشـان داد تنش خشکی سبب کاهش عملکرد کمی و کیفی در چای ترش می­شود. همچنین استفاده از محلول‌پاشی (اسید سالیسیلیک و سولفات روی و اسید هیومیک) در بهبود اثرات تنش خشکی و عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترش نقش بسزایی دارد. محلول‌پاشی سولفات روی به‌عنوان بهترین تیمار برای افزایش اسانس مشخص شد، از طرف دیگر سالیسیلیک اسید بیشترین تأثیر را بر افزایش وزن میوه داشت ولی ازآنجاکه اختلاف معنی‌داری با سولفات روی نداشت، لذا سولفات روی به‌عنوان بهترین تیمار مشخص شد.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین
    تنش کم آبی
    سرعت رشد محصول
    طول گل‌آذین
    وزن خشک کاسبرگ

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
    دانشجوی دکتری آگرواکولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد.

    شاپا
    2228-7604
    2383-3084
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.720.1146
    http://escs.birjand.ac.ir/article_807.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381126

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب