نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفتحی, امینfa_IR
dc.contributor.authorبهامین, صادقfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:24:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:24:42Z
dc.date.available1399-07-09T10:24:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:24:42Z
dc.date.issued2018-09-23en_US
dc.date.issued1397-07-01fa_IR
dc.date.submitted2017-05-25en_US
dc.date.submitted1396-03-04fa_IR
dc.identifier.citationفتحی, امین, بهامین, صادق. (1397). تأثیر سطوح آبیاری و محلول‌پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (<i>Hibiscus sabdariffa</i> L.). تنش‌های محیطی در علوم زراعی, 11(3), 661-674. doi: 10.22077/escs.2017.720.1146fa_IR
dc.identifier.issn2228-7604
dc.identifier.issn2383-3084
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.720.1146
dc.identifier.urihttp://escs.birjand.ac.ir/article_807.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381126
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثرات سطوح آبیاری و محلول‌پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر روی چای ترش آزمایشی در سال 1392 در مزرعه‌ای در سرابله از توابع شهرستان سیروان واقع در استان ایلام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به‌صورت اسپلیت پلات با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عامل اصلی آبیاری با سه سطح 100، 130 و 160 میلی‌متر تبخیر از تشتک کلاس A و عامل فرعی محلول‌پاشی با چهار سطح شامل اسید هیومیک، سولفات روی، اسید سالیسیلیک و شاهد بودند. نتایج به‌دست‌آمده در تیمار سطوح آبیاری نشان داد که بیشترین تعداد میوه در بوته در تیمار 100 میلی‌متر تبخیر به میزان 56.34 و کمترین تعداد میوه در بوته در تیمار 160 میلی‌متر تبخیر به میزان 45.27 به دست آمد. با محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بیشترینمیزان آنتوسیانین به میزان 0.26 (میکروگرم بر میلی‌لیتر) و کمترین میزان هم در حالت عدم محلول‌پاشی (شاهد) به میزان 0.2 (میکروگرم بر میلی‌لیتر) به دست آمد. نتایج به‌دست‌آمده در تیمار آبیاری نشان داد که بیشترین اسانس در تیمار 160 میلی‌متر تبخیر به میزان 2.21 درصد و کمترین اسانس در تیمار 100 میلی‌متر تبخیر به میزان 1.98 درصد به دست آمد. به‌طورکلی نتایج این تحقیق نشـان داد تنش خشکی سبب کاهش عملکرد کمی و کیفی در چای ترش می­شود. همچنین استفاده از محلول‌پاشی (اسید سالیسیلیک و سولفات روی و اسید هیومیک) در بهبود اثرات تنش خشکی و عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترش نقش بسزایی دارد. محلول‌پاشی سولفات روی به‌عنوان بهترین تیمار برای افزایش اسانس مشخص شد، از طرف دیگر سالیسیلیک اسید بیشترین تأثیر را بر افزایش وزن میوه داشت ولی ازآنجاکه اختلاف معنی‌داری با سولفات روی نداشت، لذا سولفات روی به‌عنوان بهترین تیمار مشخص شد.fa_IR
dc.format.extent316
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتنش‌های محیطی در علوم زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofEnvironmental Stresses in Crop Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2017.720.1146
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectتنش کم آبیfa_IR
dc.subjectسرعت رشد محصولfa_IR
dc.subjectطول گل‌آذینfa_IR
dc.subjectوزن خشک کاسبرگfa_IR
dc.titleتأثیر سطوح آبیاری و محلول‌پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (<i>Hibiscus sabdariffa</i> L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری آگرواکولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد.fa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage661
dc.citation.epage674
nlai.contributor.orcid0000-0002-7539-0053


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد