اثرات کاربرد محلول های گرم قارچ کش ایمازالیل بر خواص کمی و کیفی سیب رقم گلدن دلیشس
(ندگان)پدیدآور
نیکخواه, شهرهگنجی مقدم, ابراهیم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر محلولهای گرم قارچکش ایمازالیل در کاهش پوسیدگی قارچی سیب رقم گلدن دلیشس در سردخانه، این تحقیق در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان به اجرا درآمد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A غلظت قارچکش در سه سطح (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، فاکتور B دمای محلول با سه سطح (25، 38 و 45 درجة سانتیگراد)، فاکتور C مدت زمان غوطهوری در محلول قارچکش با دو سطح (1 و2 دقیقه) و فاکتور D زمان نمونهبرداری از انبار سرد با 6 سطح (0، 45، 90، 120، 150 و180 روز) استفاده شد. میوة سیب پس از تیمار به سردخانه با دمای صفر تا 1درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت شش ماه نگهداری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که غلظت قارچکش تأثیر معنیداری بر سفتی بافت، پوسیدگی، مواد جامد قابل انحلال، و کسر رسیدگی (مواد جامد به اسید قابل تیتر کردن) داشت. همچنین کاهش وزن، سفتی بافت، و اسید قابل تیترکردن به طور معنیداری تحت تأثیر دمای محلول قارچکش قرار گرفت. نتایج آزمایشهای ارزیابی حسی نشان داد که غلظت و دمای محلول قارچکش تأثیر معنیداری بر بافت، رنگ، بو، و مزه دارد. به طور کلی نتایج نشان میدهد که استفاده از محلول با دمای 38 درجة سانتیگراد، قارچکش ایمازالیل به غلظت 500 میلیگرم در لیتر به مدت 2 دقیقه سبب حفظ خصوصیات کیفی و صفات حسی میوة سیب رقم گلدن دلیشس پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه میشود.
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2005-11-221384-09-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسانعضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
شاپا
2645-451312645-4521



