بررسی اثرات گرمادرمانی، ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوة موز رقم کاوندیش
(ندگان)پدیدآور
محمدپور, ایران
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
موز (Banana) از میوههای گرمسیری است که بهعلت مطلوبیت و خواص تغذیهای بالایی که داردتولید آن در مناطق جنوبی کشور در حال توسعه است. موز میوهای فرازگراست که در مرحلة بلوغ سبزرنگ برداشت و سپس رسانده میشود. در این تحقیق، اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر نگهداری میوة موز رقم دوارف کاوندیش بررسی میشود. هنگام برداشت موز شاخص رسیدگی (Fullness) که عبارت از وزن میوه به طول آن است، و محققان فرانسوی آن را پیشنهاد کردهاند، اندازه گیری شد و سپس دو تیمار جداگانه اِعمال شد؛ یکی تیمار گرما درمانی (غوطه وری در آب گرم 58 درجه سانتیگراد به مدت 2 دقیقه) و دیگری تیمار ضدعفونی در محلول قارچ کش رورال تی اس (غوطه وری هر دست موز در محلول قارچکش به غلظت 2 در هزار به مدت 5 دقیقه). پس از آن دو نوع بستهبندی یکی شامل جعبة کارتن که درون آن یک لایه از پلاستیک پلی اتیلن قرار داده شد و دیگری جعبة کارتن که بین میوهها پوشال قرار داده شده استفاده گردید. سپس بستهها در دو زمان 25و30 روز در دمای 13-14 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. میوهها در تیمار شاهد بدون ضدعفونی بستهبندی شدند. نتایج طرح نشان میدهد که شاخص F برای میوههای موزکاوندیش در این منطقه عددی بین 5/6-3/7 و کمتر از شاخص پیشنهادی برای موز دوارف کاوندیش (9/7-3/8) است. همچنین نتایج بیانگر این است که فقط تیمار ضدعفونی با قارچ کش رورال تی اس سبب سالم بودن میوه میشود و در سایر تیمارها بیماری قارچی مشاهده شد. میوههایی که بعد از 25 روز در انبار سرد به محیط آزمایشگاه منتقل شدند بعد از 2 تا 3 روز کاملاً تغییررنگ دادند و رسیده شدند.نتایج تجزیة کیفی میوه نشان میدهد که کل مواد جامد انحلال پذیر و قند موز در فرایند رسیدن افزایش مییابد و تبدیل نشاسته به قند در فرایند رسیدن سریع است.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2005-08-231384-06-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگانشاپا
2645-451312645-4521



