• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 7, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
    • دوره 7, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسة خواص فیزیکی و مکانیکی دو رقم هندوانه چارلستون گری و کریمسون سوئیت

    (ندگان)پدیدآور
    صدرنیا, حسنرجبی پور, علیجوادی, ارژنگجعفری, علیمستوفی, یونس
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هندوانه از نظر وزن و حجم بزرگترین میوه است و همین امر موجب بروز معضلاتی در حمل و نقل این محصول می­شود.  تحقیق حاضر به منظور تعیین و مقایسة خواص فیزیکی و مکانیکی ارقام و اندازه‌های مختلف این محصول جهت دسترسی به پارامترهای مورد استفاده در حمل و نقل، انبارداری، برداشت و جابه­جایی صورت گرفته است.  آزمایش­ها در قالب دو طرح آزمایشی جداگانه برای تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی هندوانه انجام شد.  برای تعیین خواص فیزیکی هندوانه از آزمایش فاکتوریل 3×2 (3 اندازه × 2 رقم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 تکرار استفاده گردید.  همچنین برای تعیین خواص مکانیکی این محصول از آزمایش فاکتوریل 4×3×2 (4 موقعیت نمونه × 3 اندازه × 2 رقم) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد.  متغیرهای جرم، حجم، ابعاد، چگالی، ضریب کرویت، و میانگین هندسی قطرها برای تعیین خواص فیزیکی و متغیرهای تنش و کرنش گسیختگی، مدول الاستیسیته، و چقرمگی نیز برای تعیین خواص مکانیکی هندوانه اندازه­گیری شد.  نتایج آزمایش­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS V.9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.  نتایج نشان می­دهد که با افزایش اندازة هندوانه‌، ضریب کرویت و چگالی در هر دو رقم کاهش می‌یابد.  بیشترین مقدار چگالی 96/0 گرم بر سانتی­متر مکعب مربوط به رقم چارلستون­گری در اندازة کوچک و کمترین چگالی 93/0 گرم بر سانتی­متر مکعب مربوط به رقم کریمسون­سوئیت در اندازة بزرگ است.  مقایسة پارامترهای مختلف خواص مکانیکی دو رقم هندوانة چارلستون­گری و کریمسون­سوئیت نشان می­دهد که خواص مکانیکی هندوانه تحت تاثیر اندازه و رقم به طور معنی‌داری تغییر می‌کند.

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2006-11-22
    1385-09-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی مقطع دکتری
    دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی بیوسیستم دانشگاه تهران
    استادیار پزوهش موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی بیوسیستم دانشگاه تهران
    استادیار گروه باغبانی دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی دانشگاه تهران

    شاپا
    2645-45131
    2645-4521
    URI
    https://fooder.areeo.ac.ir/article_100719.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375646

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب