| dc.contributor.author | چراغی دهدزی, سیما | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:06:31Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:06:31Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T10:06:31Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T10:06:31Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-08-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-06-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2016-09-11 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1395-06-21 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | چراغی دهدزی, سیما. (1395). تعیین میزان بازآبپوشی و ویژگیهای بافتی کدو مسمایی خشک (Cucurbita pepo) در دما و دورهای مختلف همزن. پژوهش های صنایع غذایی, 26(2), 175-189. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-515X |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5691 |  | 
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_5110.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/375064 |  | 
| dc.description.abstract | در این تحقیق، کدوها بصورت برشهایی به ضخامت 4/0 سانتیمتر و قطر 4 سانتیمتر برش داده شدند. برشهای کدو پس از آنزیم بری در خشک کن جریان هوای گرم در دمای C°5/0±60 تا رسیدن به رطوبت  kgw/kgdm1065/0، خشک شدند و تا استفاده مجدد آنها در فرآیند بازآبپوشی در دمای C°4 نگهداری شدند. بازآبپوشی برشهای کدوی خشک شده با وزن معین، در آب مقطر با دماهای مختلف (25، 50 و C°75) با نسبت ماده خشک به آب 1 به 25، با دورهای مختلف (0، 100 و 200 دور در دقیقه) همزده میشد، انجام گرفت. در دورههای زمانی مشخص 1، 3، 5، 10، 20، 40، 60، 120، 180 و 300 دقیقه، نمونههای کدو از آب خارج شده و وزن نمونهها، میزان رطوبت آنها و شاخصهای بازآبپوشی تعیین گردید. بافت برشها نیز در طول یک دوره 180 دقیقهای ارزیابی شد. بر اساس نتایج بدست آمده، در طول دوره بازآبپوشی میزان رطوبت، ظرفیت جذب آب و توانایی بازآبپوشی در برشهای کدو افزایش و ظرفیت حفظ ماده خشک و سفتی بافت کاهش داشت. سرعت جذب آب و در نتیجه تغییرات در همه شرایط بازآبپوشی برشهای کدو، در دقایق اولیه، بیشتر بود و در ادامه فرآیند، کاهش یافت. پس از طی زمان بازآبپوشی، بیشترین میزان رطوبت، ظرفیت جذب آب و توانایی بازآبپوشی و کمترین مقدار ظرفیت حفظ ماده خشک، نیرو و تنش، مربوط به کدویی بود که بازآبپوشی آن در دمای C°75 با بکارگیری همزن با دور 200 دور در دقیقه صورت گرفته بود. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US | 
| dc.subject | بازآبپوشی | fa_IR | 
| dc.subject | خشک کردن با هوای گرم | fa_IR | 
| dc.subject | ظرفیت جذب آب | fa_IR | 
| dc.subject | کدو | fa_IR | 
| dc.subject | همزدن | fa_IR | 
| dc.title | تعیین میزان بازآبپوشی و ویژگیهای بافتی کدو مسمایی خشک (Cucurbita pepo) در دما و دورهای مختلف همزن | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | 1 عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، گروه علوم و صنایع غذایی، شوشتر، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 26 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 175 |  | 
| dc.citation.epage | 189 |  |