تولید نانوامولسیون حاوی لینولئیک اسیدکونژوگه(CLA) به روش تشکیل خود به خودی و غنیسازی شیر کمچرب پاستوریزه با آن
(ندگان)پدیدآور
حسن فامیان, فروغپزشکی نجفآبادی, اکرم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
درونپوشانی ترکیبات آبگریز در انواع سامانه نانوحامل روشی مؤثر در غنیسازی محصولات کمچرب و رهایش هدفمند کنترلشده آنها (در مقدار و در مکان معین) است. در این پژوهش به تولید نانوامولسیون حاوی اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) با استفاده از روش کم انرژی بر پایه تشکیل خودبهخودی امولسیون و در ادامه غنیسازی شیر کمچرب پاستوریزه پرداخته شده است. در تولید نانوامولسیون از نسبت سورفاکتانت (تویین 80) به امولسیون (SER) برابر با 15% با نسبت سورفاکتانت به فاز روغن (SOR) برابر با 150% استفاده شد و اندازه قطرات 77 نانومتر با توزیع پراکندگی 78/0 بود. تصاویر بهدستآمده از میکروسکوپ الکترونی عبوری، تأییدی بر اندازه ذرات بهدستآمده از دستگاه اندازهگیری ذرات بود و اندازه قطرات نانوامولسیون در طی مدتزمان نگهداری (90 روزه) در مقیاس نانو بود. مقدار پتانسیل زتای نمونهها در طی مدت نگهداری خیلی جزئی و نزدیک صفر بهدست آمد و افزایش زمان تأثیر معنیداری در تغییر پتانسیل زتای نمونهها نشان نداد. با درونپوشانی CLA در سیستم نانو امولسیون محافظت این ترکیب در برابر اکسیداسیون بیشتر و تولید محصولات ثانویه اکسیداسیون (مالون آلدهیدها) کمتر بود. استفاده از نانوامولسیون بر روی پایداری و حفظ CLA در برابر فرایند حرارتی (پاستوریزاسیون) اثرگذار بود و CLA (1/3% اسیدهای چرب شیر) اضافهشده به شیر کمچرب طی مدت نگهداری حفظ شد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان از سیستم نانوامولسیون در محافظت بیشتر CLA در برابر اکسیداسیون و حرارتدهی جهت غنیسازی محصولات کمچرب با این ترکیب استفاده کرد.
کلید واژگان
اسیدلینولئیک کونژوگهنانوامولسیون
شیر کمچرب
پاستوریزاسیون
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، ممقان ، ایرانگروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-515X2676-5691



