• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های صنایع غذایی
    • دوره 27, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید نانوامولسیون حاوی لینولئیک اسیدکونژوگه(CLA) به روش تشکیل خود به خودی و غنی‌سازی شیر کم‌چرب پاستوریزه با آن

    (ندگان)پدیدآور
    حسن فامیان, فروغپزشکی نجف‌آبادی, اکرم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    درون‌پوشانی ترکیبات آبگریز در انواع سامانه نانوحامل روشی مؤثر در غنی‌سازی محصولات کم‌چرب و رهایش هدفمند کنترل‌شده آن­ها (در مقدار و در مکان معین) است. در این پژوهش به تولید نانوامولسیون حاوی اسید لینولئیک کونژوگه (CLA)  با استفاده از روش کم انرژی بر پایه تشکیل خودبه‌خودی امولسیون و در ادامه غنی‌سازی شیر کم‌چرب پاستوریزه پرداخته‌ شده است. در تولید نانوامولسیون از نسبت سورفاکتانت (تویین 80) به امولسیون (SER) برابر با 15% با نسبت سورفاکتانت به فاز روغن (SOR) برابر با 150%  استفاده شد و اندازه قطرات 77 نانومتر با توزیع پراکندگی 78/0 بود. تصاویر به‌دست‌آمده از میکروسکوپ الکترونی عبوری، تأییدی بر اندازه ذرات به‌دست‌آمده از دستگاه اندازه‌گیری ذرات بود و اندازه قطرات نانوامولسیون در طی مدت‌زمان نگه‌داری (90 روزه) در مقیاس نانو بود. مقدار پتانسیل زتای نمونه‌ها در طی مدت نگه‌داری خیلی جزئی و نزدیک صفر به­دست آمد و افزایش زمان تأثیر معنی‌داری در تغییر پتانسیل زتای نمونه‌ها نشان نداد. با درون‌پوشانی CLA در سیستم نانو امولسیون محافظت این ترکیب در برابر اکسیداسیون بیشتر و تولید محصولات ثانویه اکسیداسیون (مالون آلدهیدها) کمتر بود. استفاده از نانوامولسیون بر روی پایداری و حفظ CLA در برابر فرایند حرارتی (پاستوریزاسیون) اثرگذار بود و CLA  (1/3% اسیدهای چرب شیر) اضافه‌شده به شیر کم‌چرب طی مدت نگه‌داری حفظ شد. با توجه به نتایج بدست آمده می‌توان از سیستم نانوامولسیون در محافظت بیشتر CLA در برابر اکسیداسیون و حرارت­دهی جهت غنی‌سازی محصولات کم‌چرب با این ترکیب استفاده کرد.
    کلید واژگان
    اسیدلینولئیک کونژوگه
    نانوامولسیون
    شیر کم‌چرب
    پاستوریزاسیون

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، ممقان ، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-515X
    2676-5691
    URI
    https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_6933.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374919

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب