ارزیابی خواص آنتیمیکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره پوست سبز گردوی منطقه هزار جریب در روغن سویای تصفیه شده
(ندگان)پدیدآور
دولت آبادی, محمدرفتنی امیری, زینباسماعیل زاده کناری, رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، خواص آنتیاکسیدانی عصاره پوست سبز گردوی منطقه هزار جریب از  شهرستان بهشهر در شمال ایران، با دو آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ و BHA بر روغن سویا تصفیه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. پارامترهای اندیس اسیدی، عدد پراکسید، عددTBA، دیان مزدوج و درصد ترکیبات قطبی در یک دوره 32 روزه در دمای oc60 اندازه گیری شد. همچنین خواص ضد میکروبی این عصاره بر روی برخی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی ارزیابی شد. نتایج نشان داد قدرت آنتیاکسیدانی  TBHQ نسبت به BHA و عصاره پوست سبز گردو قویتر بوده اما عصاره پوست سبز گردو در غلظت 1000 پیپیام از BHA با غلظت 200 پیپیام در جلوگیری از اکسیداسیون روغن موثرتر بود. عصاره پوست سبز گردو در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر تنها بر استافیلوکوکوس ارئوس اثر مهار کنندگی داشته و در غلظت 160 میلیگرم بر میلیلیتر بر کلیه باکتریها اثر مهار کنندگی داشته است. همچنین این عصاره در غلظت 160 میلیگرم بر میلیلیتر بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا منوسیتوژنز و سالمونلا تیفی اثر کشندگی داشته است.
کلید واژگان
آنتیاکسیداناثر کشندگی
اثر مهار کنندگی
پوست سبز گردو
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریگروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2008-515X2676-5691



