| dc.contributor.author | سلیمانی ده دیوان, نجمه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | گلشن تفتی, ابوالفضل | fa_IR | 
| dc.contributor.author | یاسینی اردکانی, سید علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:05:53Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:05:53Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T10:05:53Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T10:05:53Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2016-07-20 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1395-04-30 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | سلیمانی ده دیوان, نجمه, گلشن تفتی, ابوالفضل, یاسینی اردکانی, سید علی. (1395). بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان پلیفنولها، رنگدانهها و فیبر در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان. پژوهش های صنایع غذایی, 26(1), 113-122. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-515X |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5691 |  | 
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_4965.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374857 |  | 
| dc.description.abstract | ترکیبات فعال زیستی نظیر فیبرها و پلیفنولهای موجود در محصولات گیاهی، در سلامت انسان نقش دارند. در این پژوهش، فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولی، میزان رنگدانهها و فیبر خام موجود در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان مورد بررسی قرار گرفت. میزان فیبر با دستگاه فیبرسنج، ترکیبات فنولی و رنگدانهها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره در غلظتهای مختلف با روش مهار رادیکال آزاد 2 و ¢2- دی فنیل1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازهگیری شد. پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای رنگ قهوهای روشن متمایل به تیره بود. میزان ترکیبات فنولی در هسته ارقام خرمای مضافتی بم و جیرفت و کلوته بهترتیب 27/1898، 93/1840 و 93/1952 میلیگرم گالیک اسید در صد گرم ماده خشک و فعالیت آنتیاکسیدانی در محدوده 6/194488- 7/248166 میلیمولار آسکوربیک اسید در صد گرم پودر هسته بود. میانگین میزان کاروتنوئیدها، کلروفیل a وb  بهترتیب 72/11 ،14/4و 85/5 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره گیاهی و  همچنین میزان فیبر خام کل در محدوده 18/26- 56/28 درصد گزارش گردید. پژوهش اخیر نشان داد پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بالا و منبع خوبی از فیبر و ترکیبات فنلی است. بنابراین امکان استفاده از هسته خرما در غذاهای مختلف و نیز عصاره آن بهعنوان آنتیاکسیدان در جلوگیری از اکسیداسیون مواد غذایی قابل پیشنهاد است. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US | 
| dc.subject | ترکیبات فنولی | fa_IR | 
| dc.subject | فعالیت آنتی اکسیدانی | fa_IR | 
| dc.subject | فیبر | fa_IR | 
| dc.subject | هسته خرما | fa_IR | 
| dc.title | بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان پلیفنولها، رنگدانهها و فیبر در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | 1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد | fa_IR | 
| dc.contributor.department | 2 استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | 3 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 26 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 113 |  | 
| dc.citation.epage | 122 |  |