نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلیمانی ده دیوان, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorگلشن تفتی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorیاسینی اردکانی, سید علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:05:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:05:53Z
dc.date.available1399-07-09T10:05:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:05:53Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-20en_US
dc.date.submitted1395-04-30fa_IR
dc.identifier.citationسلیمانی ده دیوان, نجمه, گلشن تفتی, ابوالفضل, یاسینی اردکانی, سید علی. (1395). بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان پلی‌فنول‌ها، رنگدانه‌ها و فیبر در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان. پژوهش های صنایع غذایی, 26(1), 113-122.fa_IR
dc.identifier.issn2008-515X
dc.identifier.issn2676-5691
dc.identifier.urihttps://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_4965.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374857
dc.description.abstractترکیبات فعال زیستی نظیر فیبرها و پلی‌فنول‌های موجود در محصولات گیاهی، در سلامت انسان نقش دارند. در این پژوهش، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فنولی، میزان رنگدانه‌ها و فیبر خام موجود در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان مورد بررسی قرار گرفت. میزان فیبر با دستگاه فیبرسنج، ترکیبات فنولی و رنگدانه‌ها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره در غلظت‌های مختلف با روش مهار رادیکال آزاد 2 و ¢2- دی فنیل1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه‌گیری شد. پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای رنگ قهوه‌ای روشن متمایل به تیره بود. میزان ترکیبات فنولی در هسته ارقام خرمای مضافتی بم و جیرفت و کلوته به‌ترتیب 27/1898، 93/1840 و 93/1952 میلی‌گرم گالیک اسید در صد گرم ماده خشک و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در محدوده 6/194488- 7/248166 میلی‌مولار آسکوربیک اسید در صد گرم پودر هسته بود. میانگین میزان کاروتنوئیدها، کلروفیل a وb  به­ترتیب 72/11 ،14/4و 85/5 میکروگرم بر میلی‌لیتر عصاره گیاهی و  همچنین میزان فیبر خام کل در محدوده 18/26- 56/28 درصد گزارش گردید. پژوهش اخیر نشان ‌داد پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای فعالیت آنتی­اکسیدانی بالا و منبع خوبی از فیبر و ترکیبات فنلی است. بنابراین امکان استفاده از هسته خرما در غذاهای مختلف و نیز عصاره آن به‌عنوان آنتی‌اکسیدان در جلوگیری از اکسیداسیون مواد غذایی قابل پیشنهاد است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Researchen_US
dc.subjectترکیبات فنولیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectفیبرfa_IR
dc.subjectهسته خرماfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان پلی‌فنول‌ها، رنگدانه‌ها و فیبر در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.department1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزدfa_IR
dc.contributor.department2 استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.department3 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزدfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue1
dc.citation.spage113
dc.citation.epage122


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد