| dc.contributor.author | موسوی, سیده زکیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدزاده میلانی, جعفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | روزبه نصیرایی, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:05:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:05:51Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:05:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:05:51Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-07-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-04-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسوی, سیده زکیه, محمدزاده میلانی, جعفر, روزبه نصیرایی, لیلا. (1395). ویژگیهای کیفی پاستای پیکولی غنی شده با سبوس گندم. پژوهش های صنایع غذایی, 26(1), 1-11. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-515X | |
| dc.identifier.issn | 2676-5691 | |
| dc.identifier.uri | https://foodresearch.tabrizu.ac.ir/article_4949.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/374848 | |
| dc.description.abstract | پاستا به طور معمول از آرد سمولینا تهیه میشود و دارای کیفیت مطلوب و بازار پسندی بسیاری است. غذاهای فراسودمند افزون بر ارزش تغذیهای پایه، دست کم دارای یک خاصیت مشخص و به اثبات رسیده ارتقاء سلامت و پیشگیری کننده، کاهش دهنده بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت و سرطان های دستگاه گوارش هستند. سبوس گندم یک ماده غذایی ارزان، مغذی و پر فیبر است. امروزه نقش فیبر در رژیم غذایی انسان و تاثیر آن در سلامت و پیشگیری از بیماریهای مزمن نظیر چاقی، بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت و سرطان های دستگاه گوارش حائز اهمیت میباشد. هدف از این پژوهش، تولید پاستای غنی از سبوس گندم با کیفیت مطلوب و ارزش تغذیهای بالا بود. در این تحقیق بررسی اثر افزودن سبوس گندم بر ویژگیهای شیمیایی و کیفی پاستای پیکولی تولیدی در سطوح 10% ، 20% و 30% سبوس گندم در مقایسه با نمونه شاهد انجام شد. اثر سبوس گندم بر خصوصیات شیمیایی و کیفی پاستای حاصل (رطوبت، خاکستر، رنگ، زمان پخت، عدد لعاب، وزن بعد از پخت و آزمون حسی) بررسی شد. نتایج نشان داد با افزایش سبوس گندم رطوبت، خاکستر، زمان و وزن بعد از پخت نسبت به نمونه شاهد افزایش، اما عدد لعاب کاهش یافت و رنگ محصول تیرهتر گردید. نتایج، برتری خواص شیمیایی، کیفی و حسی پاستای تولیدی تا سطح 20% سبوس گندم را نسبت به سطوح دیگر نشان داد.
<strong> </strong> | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Research | en_US |
| dc.subject | خصوصیات ارگانولپتیکی | fa_IR |
| dc.subject | پاستای سبوسدار | fa_IR |
| dc.subject | فیبر | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت | fa_IR |
| dc.title | ویژگیهای کیفی پاستای پیکولی غنی شده با سبوس گندم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1 دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2 دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3 استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |